Buna ziua! Aduc acest subiect in discutie intrucat este destul de complex si nu reusesc sa il rezolv. Concret in anul 2007 am obtinut o Sentinta prin care il obligam la plata de 7500 de lei pe un chirias-persoana juridica pentru neplata facturilor de chirie.Suma era compusa din suma efectiva de plata+dobanzi si penalitati+cheltuieli de judecata. In urma expertizei din proces s-a stabilit ca debitorii au de plata dobanzi si penalitati de aproape 5000 de lei , dar suma de plata efectiva fiind de doar 3500 de lei dobanzile si penalitatile au fost reduse pana la nivelul acestei sume ,la care s-au adaugat si cheltuielile de judecata. Am investit sentinta cu formula executorie si am fost la un executor judecatoresc pentru intocmirea formelor de executare. Dupa aproape o luna executorul judecatoresc ne-a restituit titlul executoriu si ne-a spus ca nu a putu face nimic intrucat societatea nu mai isi avea sediul in punctul in care si-l declarase la ORC si in conturi nu mai aveau lichiditati.Intrucat suma totala nu atinge pragul minim prevazut expres in legea 85/2006 privind insolventa pentru ca sa solicitam intrarea in faliment a chiriasului nostru, va intreb daca mai exista o cale legala de a recupera acest debit?
Va multumesc!
Ai incercat sa afli noua adresa a debitorului? In ceea ce priveste deschiderea procedurii insolventei, mai ai o sansa care insa presupune o verificare permanenta : afla sediul societatii si verifica la tribunalul competent teritorial daca impotriva societatii respective nu a deschis un alt creditor o cerere, ca sa te poti inscrie si tu la masa credala a debitorului. Verificarea o poti face pe site-ul portal.just.ro, dand cautare dupa numele debitorului.
Multumesc mult pentru sfat! Am incercat sa vad daca debitorul meu are un alt sediu , insa din certificatul emis de ORC nu rezulta o schimbare a sediului social. Am cautat pe site-ul tribunalului si nu am gasit nimic. Tot ce pot spera e ca o institutie a statului sa formuleze o cerere de deschidere a procedurii insolventei, altfel cred ca aceasta creanta e in aer#-o.
Dar executorul cum a ajuns la concluzia ca se mai poate face nimic? A trimis adrese la Primarie si a aflat ca nu are bunuri mobile sau imobile de executat? Parerea mea este ca nu trebuia sa fi ridicat titlul executoriu fara a-ti fi prezentate adresele de raspuns de la Primarie, banci, etc. De fapt, ce acte de executare a facut executorul?
Cred ca ar trebui sa mergi la un alt executor care sa-si faca treaba .
Daca nu ai gasit adresa debitorului tau poti verifica pe site-ul www.mfinante.ro dupa codul fiscal sau dupa denumire ude are noua adresa.
Si eu zi ca executorul nu si-a facut treaba. Daca firma nu e in insolventa, inseamna ca ar avea din ce sa plateasca. Poti sa faci sesizare la Uniunea Executorilor impotriva executorului daca nu a depus eforturi suficiente pentru recuperarea creantei.
Trebuie sa aiba ceva bunuri mobile sau imobile daca inca isi desfasoara activitatea.
Insolventa recomandari?
YNAA
Sc detinatoare creanta certa , lichida, exigibila impotriva debitoarei SRL.
Debitoarea in incapacitate de plata. Creanta nu atinge chiar pragul de 30.000 lei ... (vezi toată discuția)