avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Insolventa recomandari?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Insolventa recomandari?

Sc detinatoare creanta certa , lichida, exigibila impotriva debitoarei SRL.
Debitoarea in incapacitate de plata. Creanta nu atinge chiar pragul de 30.000 lei pt. ca, creditorul sa poata solicita declansare procedura insolventa.
Debitoarea nu are bunuri mobile, imobile, conturi in banca, nimic.Doar cap. soc de 200 lei.
Ce pot face sa recuperez debitul, cui ma adresez si in ce conditii? Penal?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 10:06, 26 August 2009
somatie de plata, apoi titlu executoriu, apoi executarea silita.
DIn pacate nu aveti alta solutie decat sa obtineti titlul executoriu. -cu somatia de plata-
Pe baza lui incepeti executarea silita si puneti poprire pe conturi. Daca intra ceva in cont luati banii.
Sigur asta nu inseamna mare lucru.. dar din pacate alta solutie nu aveti.
Varianta plangerii penale o puteti incepe in masura in care exista incidenta penala in operatiunile comericale pe care le-ati desfasurat cu debitoarea.
Aceasta solutie nu o puteti folosi decat ca mijloc de presiune.... practic nu arre sa va ajute f. tare.

Poate nu m-am exprimat suficient de clar.debitoarea nu mai are nimic. Am obtinut titluri exec. (Bilete la ordin investite) am trimis la executor judecatoresc si acesta mi-a comunicat ca debitoarea nu arebunuri mobile, imobile si nici bani in nici un cont la banca . Deci???Cum sting debitul din contabilitate? Si chiar nimic nimic???
Va rog daca stie cineva. sau ati mai avut asemenea cazuri; sunt tot mai frecvente in ultima perioada.
Multumesc din nou.
Adevarat este ca v-ati exprimat gresit.
Ati vorbit de creante .. nu de titluri executorii.
CUm se stinge in contabilitate ? E o chestune contabila .. eu nu ma pricep .. stiu ca se trec sumele de bani la pierderi .. nu stiu exact ... vorbiti cu un contabil .. sunt aici cativa chiar foarte buni.
Da e adevarat .. sunt din ce in ca mai frecvente.
Daca suma este mai apropiata de 30000 incercati sa facturati si niste penalitati la suma ... atingeti pragul de 30.000 lei.
In felul asta puteti incepe procedura falimentului.
In aceasta ipoteza daca insolventa este generata de organele de conducere ar putea interveni raspunderea personala a acestopra in conditiile art.138 din Lg.85 privind procedura insolventei.
Sigur asta nu inseamna ca veti recupera ceva. NU de alta dar cei care ajung in astfel de situatii au grija sa nu mai aiba nimic.
O sugestie daca imi permiteti ... astfel de sfaturi nu se dau in astfel de conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa ENGFULL ENGFULL I. cu debitorul nostru avem 2 contracte 1 de perstari servicii pentru care s-au intocmit facturi si ..... au ramas neachitate 2. un contract de vz-cp ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere ContSters115121 ContSters115121 Daca avem un contract cu o firma, in care sunt prevazute penalitati de intarziere, putem sa facem direct factura de penalitati si sa le solicitam plata lor sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)