In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ISCIR prin infiintarea Companiei Nationale pentru Controlul Cazanel, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune in termen de 60 zile de la data publicarii ordonantei.
Tot in ordonanta se face referire la faptul ca verificarile tehnice in vederea autorizarii functionarii si verificarilor tehnice in utilizare pot fi efectuate de catre persoane fizice si juridice autorizate in acest scop. Cu alte cuvinte ISCIR-CNCIR SA va fi o institutie bugetara, deci plateste salariile, dar veniturile din verificarile tehnice la echipamentelor vor merge la societati private.
Prima mutare? Asociatiile de proprietari/locatari nu vor mai plati 90 de lei pentru verificarea liftului ca pana acum ci "doar" 370 lei.
Bună ziua din nou! Mai am o nelămurire! Noi locuim în apartamentul socrului meu. Ni s-a cerut de la asociația de proprietari un contract prin notariat, între noi și socru, motivând ca , citez,"asa zice la lege". Care lege, nu a știut sa-mi spună. Poate cineva sa ma lămurească? Mulțumesc!