avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere amanare primul termen de apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere amanare primul termen de apel

Buna ziua,
pot cere la primul termen de apel o amanare pt angajare avocat?
Mentionez ca eu sunt persoana care a facut apelul. Problema este ca citatia a venit tarziu, aproape de sarbatori cand avocatul a plecat in concediu si s-a intors abia astazi. Nu am timp sa pun toate lucrurile in ordine pana miercuri cand este procesul. As vrea sa ma prezint eu, sa depun motivarea cererii de apel si sa cer o amanare pt motivul invocat mai sus. Mi se va aproba oare?

Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:49, 7 Ianuarie 2011
Cred ca aveti toate sansele sa vi se acorde un termen pentru aceste motive, mai ales ca ati primit citatia tarziu. Daca ati fi primit-o cu ceva mai mult timp in urma ati fi putut intampina un refuz din partea instantei motivat de faptul ca ati avut timp suficient pentru a va angaja aparator si a va formula apararea.
Insa pentru a nu risca, mai ales ca aveti motivele de apel formulate, depuneti-le, cu mentiunea de a le completa ulterior daca este cazul, dupa angajarea aparatorului. Si odata cu motivele depuneti si cererea de amanare pentru lipsa de aparare.
Citatia am primit-o mai exact pe 22.12.2010. Eu l-am sunat pe avocat atunci si mi-a spus ca pleaca in vacanta. In consecinta a fost tarziu pt mine. Nu stiu cum va interpreta instanta.
In ceea ce priveste cererea de amanare a apelului si motivarea cererii, trebuie sa le depun in sedinta sau le pot lasa la grefier inainte de sedinta, dupa care sa plec. Cum este mai bine?
De ce nu amanati pentru lipsa de aparare si sa depuneti ulterior motivele de apel.
Poate ca ar trebui sa vorbiti cu avocatul dvs. despre acest aspect...
Intre timp am vorbit si cu avocatul, care mi-a sugerat acelasi lucru.
Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Apel în proces penal. cum pot amâna cât mai mult cauza? Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am fost condamnat de tribunal la o pedeapsa de 3 ani.cu executare si am declarat apel. Eu doresc sa aman cat mai mult cauza deoarece sunt in arest ... (vezi toată discuția)
Organizare judecatorie Martonze Martonze Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti: -cine redacteaza \\"Incheierile\\" de sedinta ? -cine trimite adresele si citatiile catre parti si spre diferite ... (vezi toată discuția)