Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti:
-cine redacteaza "Incheierile" de sedinta ?
-cine trimite adresele si citatiile catre parti si spre diferite institutii?
-daca una din parti constata neconcordante intre incheierea de sedinta si adresele trimise spre diverse institutii, cine rezolva problemele aparute?
-daca la primul termen, paratul cere amanare pentru angajare aparator si i se acorda, dar in acelasi timp reclamantul cere probatiuni si instanta confirma, este legal?
-Incheierea de sedinta poate fi contestata?
Multumesc
1) grefierul de ș™edințăƒ ș™i se redacteaza in termen de 2 zile de la terminarea sedintei de judecata. Aceasta se intocmeste in baza notitelor pe care grefierul le ia in timpul sedintei , apoi se ataseaza la dosarul cauzei ;
2) grefierul-arhivar prin serviciul Registraturăƒ ori prin agent procedural ;
3) instanț›a în urmăƒtoarea ș™edințăƒ prin Încheiere de ș™edințăƒ;
4) pârâtul :
a) are dreptul la apărăƒtor ș™i instanț›a acordăƒ un nou termen;
b) €”dar in acelasi timp reclamantul cere probatiuni si . . .” : nu se înțelege prea bine termenul, dar trebuie respectat dreptul pârâtului la apăƒrare : Nici instanța ș™i nici reclamantul nu pot împiedica acest drept
5) Împotriva incheierilor premergatoare nu se poate declara apel decat odata cu fondul cu exceptia cazului cănd prin ele se întrerupe cursul judecatii.
Lamuriri:
-parata cere in scris amanare pentru angajare aparator si la primul termen i se aproba amanarea.
-in aceeasi sedinta, in lipsa paratei, aparatorul reclamantului este lasat sa vorbeasca si sa ceara evaluari de la o autoritate de stat si instanta dispune emiterea scrisorii spre acea institutie.
- Spre o alta autoritate a statului se trimite adresa pentru a se efectua o ancheta, dar in incheierea de sedinta instanta nu dispune acest lucru.
-Aceste adrese sunt trimise cu o operativitate de invidiat
-la arhiva judecatoriei, arhivara amana cu o saptamana predarea copiei incheierii de sedinta cerute de parata oficial, cu diverse motive.
:-/:-/:-/:-/:-/:-/
nu degeaba românii bat drumul Strassbourg-ului şi nici întâmplător Curtea Europeană s-a săturat de multitudinea proceselor patronate de justiţia româneaacă.
1) e dreptul ei;
2) idem ;
3) Totuşi: cine şi pe ce bază legală a dispus acea adresă către autoritatea statului ?! dacă nu prin Încheierea de şedinţă, atunci cine şi pe ce bază ? e de neimaginat un asemenea şcenariu de S.F ! Poate v-a scăpat dvs. acea frază la citirea Încheierii de şedinţă : formulaţi o plângere pe cale administrativă adresată direct Preşedintelui instituţiei/judecătoriei prin serviciul Registratură şi solicitaţii lămuriri.Mai puteţi depune o Plângere la CSM.
4) mă mir! Cineva are . . .sus puse şi interese serioase în domeniu;
5) solicitaţi în scris Preşedintelui Judecătoriei (a se vedea pct, meu nr.3) lămuriri cu privire la minciunile grefierului-arhivar.
Instanta
Vazand cererea de amanare.....
Vazand cererile de probatiune...., apreciind-o utila si necesara....(este vorba de Autoritatea 1)
Pentru a se depune la dosar....
Dispune:
Se emite adresa spre Autoritatea 1 spre a ne comunica un raport de evaluare.....
Amana judecarea cauzei.....
Autoritatea 2 deja a primit adresa in 6 zile calendaristice, prin posta.
”Autoritatea 2 deja a primit adresa in 6 zile calendaristice, prin posta.”
deci : interesul uneia din părți e destul de puternic încât imprimă o voință de neînvins+o ”poftă” nebună de muncă către grefierul-arhivar prin serviciul Registraturăƒ și folosind serviciile Poștei Române.Nu judecătorul se ocupă de așa ceva dar el poate ”șopti” duios grefierului-arhivar, iar acesta se conformează cu zel ”șoaptei” primite.