avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda de 200 de milioane aplicata unei persoane ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda de 200 de milioane aplicata unei persoane fizice pentru contrabanda cu tigari. Incadrare gresita?

akum 6 luni am fost prins pentru contrabanda cu tigari,sa facut perchezitie domiciliatra sau gasit si confiscat cateza cartuse de tigari si o suma de bani.am dat o declaratie la pol economica apoi mi a venit rezolutia de la parchet conform careia nu am fost incadrat penal deoarece atunci nu exista inca legea pentru penal iar pentru contraventie am fost incadrat la articolul 220 alin 3 din capitolul vii cod de procedura fiscala.doar ce am fost la vama si mi au zis k amenda este intre 200 mil si 1 miliard
mi se pare o amenda exorbitanta pentru o persoana fizica
au facut procurori incadrarea gresit?am mai fost la vama inainte si am intrebat cat este amenda in astfel de cazuri si au zis k pt pers fizica pleaca de la 15 mil iar akum au zis k ei se supun deciziciei luate de parchet si incadreaza amenda la articolul respectiv
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:26, 7 Ianuarie 2011
spuneti-ne la ce articol si lege ati fost incadrat si noi verificam legalitatea incadrarii si amenzii. scrie in rezolutia parchetului sau in procesul verbal aceste informatii
art 220 litera c capitolul VII cod procedura fiscala
Subiect activ al acestei contraventii poate fi numai o persoana care are calitatea de comerciant. Aceasta rezulta din faptul ca art. 220 Cod pr. fiscala face vorbire in tot continutul sau despre activitati specifice comerciantilor.
Parerea mea este ca v-au incadrat gresit fapta iar daca nu constituia infractiune trebuia sa va aplice doar una din masurile prev. de Cod pen. in art. 91 respectiv o amenda administrativa.
cred ca era titlul X art.220 lit c Cod Proc Fiscala si se referea la nerespectarea dispozitiilor titlului VII din Cod Fiscal. incadrarea este corecta precum si amenda.

nu a fost urmarita ca infractiunea deoarece nu era infractiune ci o contraventie. nu avea motiv sa dea amenda administrativa deoarece nu suntem in prezenta inlocuirii raspunderii penale. in acest caz nu exista raspundere penala ci doar contraventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 270 alin.(3) cod vamal advocat3 advocat3 Am o nemalumire in ceea ce priveste o incadrarea juridica : S-au introdus prin punctul de frontira 800 de pachete tigari, cu o valoare in vama de 6700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Detinerea in afara antrepozitului fiscal klaus86 klaus86 articolul 296^1 alineatul (1), dupa litera k) se introduc doua noi litere, literele l) si m), cu urmatorul cuprins: “l) detinerea de catre orice ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari emesei emesei au facut perchezitie in casa printr-un mandat.au gasit 700 de pachete de tigari.dupa 6 luni a fost chemat la politie pentru declaratie.este sub urmarire pentru ... (vezi toată discuția)