Da,se poate,daca conducerea firmei este de acord.Conventia civila de prestari servicii se poate incheia pentru o ora ,o ora si jumatate pe zi,pentruca daca s-ar depasi 2 ore pe zi ar trebui incheiat cimtp.Deasemenea activitatea desfasurata in conventie sa fie alta decat cea desfasurata in baza cim pentru a nu exista discutii in legatura cu indeplinirea atributiilor si sarcinilor corespunzatoare functiei indeplinite in cadrul cim incheiat cu unitatea.Trebuie avut in vedere ca timpul de lucru in cadrul conventiei sa nu se suprapuna peste programul de lucru corespunzator contractului individual de munca,deci activitatea in baza conventiei trebuie desfasurata dupa program,sau in wikenduri,daca unitatea este de acord cu acet mod de lucru.Crimar.
Incepand cu martie 2003, o data cu intrarea in vigoare a noului Cod al muncii (Legea nr. 53/2003), nu mai este posibila incheierea de conventii civile. Articolele 1-7 din Legea nr. 130/1999 care se refereau la conventiile civile sunt abrogate in mod explicit o luna mai tarziu (in aprilie 2003), o data cu intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 23 din 14 aprilie 2003. Ca alternativa la conventiile civile, noul Cod al muncii prevede la capitolul 8, articolul 101 (paragraful 1) posibilitatea pentru angajatori de a incadra salariati pe baza de contracte de munca cu timp partial. Durata saptamanala de lucru a unui salariat angajat cu contract individual de munca cu timp partial este inferioara celei a unui salariat cu norma intreaga, dar nu mai mica de 10 ore pe saptamana si de cel putin 2 ore pe zi. Daca activitatile efectuate de persoanele fizice nu au un caracter permanent si/sau timpul lucrat este mai mic de 2 ore pe zi/10 ore pe saptamana, atunci ar fi posibila incheierea de conventii civile in baza prevederilor articolului 969 al Codului civil. In acest caz, conventiile civile nu stabilesc un raport de munca (subordonat, deci, Codului muncii), ci un raport juridic civil. Conventiile civile incheiate in baza Codului Civil nu trebuie inregistrate la inspectoratele teritoriale de munca; societatea beneficiara a serviciilor prestate in baza acestor conventii civile ar trebui sa depuna Fisa fiscala 2 in legatura cu persoanele fizice remunerate in baza acestor conventii. In baza Legii nr. 507 /2002 (privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice), persoanele fizice pot desfasura activitati in baza unei conventii civile, in mod independent, ca persoane fizice autorizate.
Daca ati fi fost un profesionist in domeniul juridic, cu siguranta ati fi fost revoltat de raspunsurile date.
Am acordat aceasta consultanta gratuita doar pentru a demonstra ca sunt un jurist care a citit nu numai Codul Muncii si care are totusi si cei 7 ani de acasa.
Pt. florineacsu: omul intra pe forum ca are nevoie de ajutor, daca nu sunt in stare sa o ajut nu trimit mesaj de genul mesajului care ati trimis dvs. Nu sunt un "profesionist" in domeniul juridic, dar vreau sa am toate contractele in regula. Si ce-i rau in asta? Iar despre juristi vreau sa spun ca cer tarife exorbitante in schimbul "serviciilor" oferite.