avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract conventie civila, mai exista ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract conventie civila, mai exista ?

Incepand cu 1 Septembrie 2006 se mai pot face colaborari pe baza de contract de conventie civila ? Si daca da, pentru cate ore pe zi ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:16, 10 Februarie 2007
Da. Conventiile incheiate in baza codului civil se refera in special la colaborarea cu PFA sau PFI, se impoziteaza cu 10% prin retinere la sursa si se raporteaza pana la finele lunii februarie anul urmator, pe declaratia 205. (Cod Fiscal Cap II art.52 lit. d)
Avand in vedere ca in C. muncii se vorbeste de CIM incepand cu fractiunea de norma de 2ore/zi, tot ce e sub 2 ore se presteaza in baza conventiei civile
Are cineva un model de astfel de conventie ?
intodeauna au cei de la garda cand vin in control . . . da-i scump al naibii :O
MODEL

CONVENŢIE CIVILÃ
Nr._____/_____________


Încheiată astăzi ________________________________

În temeiul prevederilor Codului Civil a intervenit următoarea

CONVENŢIE

Între:
_____________________________________________________________

ªI

Domnul (a) _________________________________________ domiciliat în _______________________________, posesor al BI, CI seria _____, nr. ___________________.

OBIECTUL:

Domnul (a) ______________________________________ urmează să efectueze următoarea prestaţie _________________________________ în favoarea (unitatea )_____________, în perioada __________________________________.

Timpul de lucru este de __________________________________
Preţul prestaţiei este de ___________________________________

Alte clauze: Prezenta convenţie intră sub incidenţa OG 7 / 2001, în sensul reţinerii prin stopaj la sursă a sumei de 16 % din contravaloarea prestaţiei.



_______________ ______________

Alte discuții în legătură

Conventia civila de prestari servicii hevior hevior Am carnetul de munca la o unitate bugetara cu program de 7h pe zi. Cu aproximativ 4 luni de zile in urma am incheiat o Conventie civila de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Conventia civila TEA TEA Ma lamureste si pe mine cineva cum e cu conventiile civile? Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cineva ca sa fie angajat cu conventie ... (vezi toată discuția)
Conventie civila - munca la negru? sergiumarienut sergiumarienut Datele problemei: 1.firma mea incheie un contract de prestari servicii promotionale cu un client, prin care noi ne angajam sa-i gasim fete care sa ii promoveze ... (vezi toată discuția)