avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... rog ajutor , nume firma identic
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

rog ajutor , nume firma identic

Buna ziua

Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies.

Acum un an mi-am infiintat o firma in Romania , functionez de un am de zile in domeniu expeditie , forwarding , acum 2 zile am primit un email de la o firma olandeza tot de expeditie prin care ma instiinteaza ca trebuie sa inchid imediat firma deoarece ei au aceiasi denumire cu a mea , firma olandeza fiind infiintata acum vre-o 15 ani , iar daca nu o inchid voi fii dat in judecata.
Eu cind am infiintat firma mea , nu am avut idee de aceasta firma , prima oara am auzit de ea cind am primit email-ul acela.

Daca cineva ma poate sfatui ce sa fac in continuare as fi profund recunoscator ,
Buna ziua,

Cand ati primit mailul de la firma olandeza, vi s-au atasat documente doveditoare, respectiv un certificat de marca care sa fie valabil pe teritoriul Romaniei?
Dvs. ati depus cerere de inregistrare marca la OSIM sau la Oficiul Marcii Comunitare?
Dupa ce-mi raspundeti o sa va pot da un raspuns detaliat.
Succes in continuare!
email-ul respectiv nu avea nimic atasat , este doar un avertisment prin care ne solicita sa incetam sa functionam pe acest nume , iar daca nu vor lua masuri de trimitere in instanta.
eu atunci am verificat mai in profunzime despre aceasta firma , si am gasit inregistrat o sigla a firmei cu numele firmei,dar nu stiu daca este valabila pe teritoriul Romaniei .
Mentionez ca eu nu am inregistrat la OSIM denumirea firmei.
Buna ziua,

Mi se pare ciudat ca in acest mail ati fost amenintat cu instanta dar fara a vi se preciza nici un temei legal. De obicei se mentioneaza temeiul legal pe baza caruia se pot face actiuni in instanta sau alte actiuni.
Ideea este ca daca firma respectiva are marca inregistrata, valabila pe teritoriul Romaniei, pentru servicii identice sau similare cu cele prestate de dvs., atunci va poate cere schimbarea denumirii firmei.
Puteti afla acest lucru efectuand o cercetare documentara (prin intermediul unui consilier specializat in proprietate industriala) in bazele de date ale celor 3 institutii care acorda marci pe teritoriul Romaniei. Sau, puteti raspunde la acel mail cerind sa vi se spuna temeiul legal al actiunii in instanta.
Succes in continuare!
Nu ne spuneti ceva! Cum au aflat de dumneavoastra? Aveti un domeniu Internet cu acel nume sau ati publicat o reclama pe piata lor?
nu mi s-a spus de unde a aflat de aceasta asemanare dar mai mult ca sigur din bursele de transport internationale pe care opereaza companiile de forwarding din Europa in care sunt si eu inregistrat , le-am trimis un mail de raspuns in care ii rog sa imi trimita documente prin care sa imi dovedeasca ca sunt marca inregistrata. Eu am facut niste verificari pe site-urile de inregistrari si aceasta denumire a fost inregistrata pe perioada de 10 ani martie 2000 - martie 2010 de catre firma respectiva . acum cred ca nu mai are drept asupra denumirii.

Alte discuții în legătură

Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce face ca un website sa fie \"marca inregistrata\": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca ... (vezi toată discuția)