avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... MARCA COMUNITARA vs MARCA NATIONALA! 2006 vs 2005
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

MARCA COMUNITARA vs MARCA NATIONALA! 2006 vs 2005

Stimati colegi,
cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate din romania se infiinteaza la ORC in anul 2005 sub denumirea de X; in acelasi an inregistreaza denumirea de X la OSIM la nivel national; de curand un mare grup multinational care a intrat pe piata din romania in anul 2007-2008 sub denumirea de XY notifica societatea X sa-si schimbe denumirea pentru ca datorita numelui se creeaza confuzie asupra clientilor; Ambele societati au denumiri asemanatoare si acelasi obiect de activitate, mai mult decat atat societatea XY este pe piata europeana din anul 1963 si culmea, abia in anul 2006 si-au inregistrat marca denumirea la OSIM, deci la un an dupa ce X a facut acest lucru! Vreau sa stiu si parerea dvs pentru ca firma XY face presiuni asupra firmei romanesti pentru modificare denumirii societatii si ameninta cu intanta....am citit si legile si conventiile referitoare la proprietatea unei marci si articolele respective m-au bagat in ceata......pareri??!!:)
Cel mai recent răspuns: Crinisor , utilizator 23:40, 2 August 2010
Buna ziua,
Multinationala are cumva si marca comunitara sau doar marca nationala inregistrata la OSIM in 2006?
Cand v-au facut notificarea, in mod normal trebuie sa va spuna pe ce drepturi anterioare se bazeaza.
Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este DA, atunci totul depinde de cat de apropiate sunt denumirile X vs. XY.
Va recomand cu caldura apelarea la un consilier in proprietate intelectuala, chiar si numai pentru o consultatie pertinenta.
Mult succes!
Aderarea Romaniei la UE a avut consecinte si asupra intregului sistem de inregistrare si protectie a marcilor, astfel marcile comunitare inregistrate in UE inaintea aderarii Ro si-au extins efectele si in Ro. Daca marca comunitara este mai veche, titularul ei poate cere anularea marcii nationale, chiar daca a fost inregistrata cu buna- credinta la OSIM. Examinarea opozitiei cu o marca solicitata se limiteaza la produsele si serviciile revendicate de catre solicitantul marcii. Examinarea identitatii sau similaritatii produselor sau serviciilor desemnate de cele doua marci se va face prin raportare la totalitatea produselor si serviciilor desemnate prin lista de produse si servicii a fiecarei marci in cauza si luandu-se in considerare doar acele produse sau servicii care intra in conflict, in sensul ca sunt identice sau similare. Pentru aprecierea similitudinii produselor ori serviciilor in cauza se va tine seama de totalitatea factorilor pertinenti ce caracterizeaza raportul intre produse ori servicii, natura produselor, destinatia lor, utilitatea lor, canalul de distributie precum si caracterul concurent si complementar.
Daca se reuseste demonstrarea similitudinii ori identitatii marcilor examinate, pe motiv ca exista un risc de confuzie intre marca anterioara si marca nationala cu care intra in conflict pe teritoriul tarii noastre, se va anula marca nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Înregistrare marcã osim ContSters22096 ContSters22096 expun urmatoarea speta: o entitate dintr-un stat UE a inregistrat la nivel comunitar o marca; acea entitate a infiintat acum o sucursala in Romania; in aceste ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca la osim, deja inregistrata la oami vorbaretu vorbaretu Situatia e in felul urmator: Vreau sa comercializez un produs sau mai degraba serviciu, un canal de televiziune cu circuit inchis. Ca exemplu de marca: ... (vezi toată discuția)