Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies.
Acum un an mi-am infiintat o firma in Romania , functionez de un am de zile in domeniu expeditie , forwarding , acum 2 zile am primit un email de la o firma olandeza tot de expeditie prin care ma instiinteaza ca trebuie sa inchid imediat firma deoarece ei au aceiasi denumire cu a mea , firma olandeza fiind infiintata acum vre-o 15 ani , iar daca nu o inchid voi fii dat in judecata.
Eu cind am infiintat firma mea , nu am avut idee de aceasta firma , prima oara am auzit de ea cind am primit email-ul acela.
Daca cineva ma poate sfatui ce sa fac in continuare as fi profund recunoscator ,
Buna ziua,
Foarte bine ca ati cerut acte doveditoare a dreptului la marca. Nu uitati ca o marca poate fi reinnoita pe perioade succesive de 10 ani, deci chiar daca perioada initiala a expirat in 2010, aceasta putea fi reinnoita pentru inca alti 10 ani.
Succes in continuare!
Intr-adevar, daca au avut certificatul de marca si sunt o companie activa, doar printr-o scapare n-ar fi optat pentru prelungirea cu o noua perioada.
In functie de marca pe care o detin, ei va pot interzice folosirea acelui nume pentru bunurile si serviciile pentru care marca este inregistrata. Prin urmare, verificati ca clasa de produse si servicii a marcii sa acopere activitatile de transport in discutie.
In viitor, urmati sfaturile doamnei consilier si inregistrati marca sub care va desfasurati activitatea.
Asa cum a spus si colega Raluca, un raspuns mai aplicat nu se poate face decat daca prezentati ceva concret.
As vrea sa va asigur ca daca numele comercial al societatii dvs. conicide cu numele marcii celor care v-au somat (fara dovezi!) ati putea benefia si de prevedrile art. VIII al Conventiei de la Paris (1883). Poate il consultati.
Oricum e bine sa va inregistrati si marca la OSIM sau chiar la nivenl comunitar, caci este mai rentabil financiar.
Chiar daca incearca inregistrarea unei marci cu numele societatii la acest moment nu ii va fi de ajutor, va putea fi anulata de titularul marcii anterioare.