avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nascuta in octombrie 1956, cu o vechime de 34 ani in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nascuta in octombrie 1956, cu o vechime de 34 ani in campul muncii din care 10 ani grupa a II-a, pot iesi la pensie anticipat?

Buna ziua!
Daca am 34 de ani vechime in munca si varsta de 55 de ani ( in octombrie 2011), 10 ani de grupa a doua, pot beneficia de pensie anticipata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioana.Gheorghe , utilizator 16:54, 7 Ianuarie 2011
1. Conform Legii 263/2010 pentru o femeie nascuta in octombrie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 7 luni si stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 7 luni.
2. Deoarece ati lucrat 10 ani in gr.a II-a de munca varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani, adica in mai 2015 veti putea depune cererea de pensionare pentru limita de varsta.
3. Deoarece aveti stagiul complet de cotizare realizat va puteti inscrie la pensie anticipata partiala in luna mai 2012.
4. Pentru a va inscrie la pensie anticipata aveati nevoie de un stagiu de cotizare de 38 de ani si 7 luni.
Va multumesc pentru urari si pentru raspuns!
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare anticipata / limita de varsta LaviniaGianinaCretu LaviniaGianinaCretu Buna ziua, Mama mea e nascuta in 18 decembrie 1956, lucreaza din 15 august 1978 pana in prezent, fiind cu studii superioare si are 11 ani si 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie mara_mim mara_mim Mama mea este nascuta pe data de 17.10.1956 si are un stagiu de cotizatie de 21 ani,1 luni si 4 zile toti efectuati in grupa a II-a de munca.Pe langa acestia a ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)