avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de nastere

buona ziua,

Am o problema foarte complicata si nu stiu cum pot rezolva. Sper foarte mult ca cineva ma poate ajuta .
M-am nascut in Rominia in anul 1980. In anul 1989 parinti mei au emigrat in ungaria unde toata familia a luat cetatenia maghiara, cu motivul de azil politic.
Eu eram minoreana si bineinteles nu am avut multe sanse sa ma opun la decizia asta.
Acum la o distanza de de aproape 21 de ani as dori sa imi i-au inapoi la cetazenia romina, dar di pacate nu am certificatul de nastere asa cum nu am bineinteles nici buletin rominesc , sau alte acte.
Mi-au spus ca singurul lucru care pot sa faca este sa imi dau un duplicat de la certificatul de nastere original, dar acest duplicat imi poate fi dat numai daca am buletin rominesc!!!! este logic ca buletinul il pot face numai daca am certificatul de nastere.
Cineva din voi stie cum pot face sa imi scot un duplicat dela certificatul meu de nastere rominesc ? Sau cineva are sa imi dea un contact de un avocat care ma poate ajuta sa recuper actele mele rominesi ?
va multumesc
mirela
Cel mai recent răspuns: Sorin Farcas , Consilier juridic 16:46, 7 Ianuarie 2011
În actele de identitate emise de organele competente din Ungaria nu se face menţiune despre data şi locul naşterii? Ei în baza căror acte v-au eliberat actul de identitate? Aşa puteţi să dovediţi la starea civilă unde a fost înregistrată naşterea că aveţi un interes legitim pentru care solicitaţi eliberarea unui duplicat al actului de naştere.
Parintii, in momentul nasterii d-voastra, care cetatenie o aveau?
Este foarte important in stabilirea cetateniei d-voastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Sorin Farcas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mogecri mogecri As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut -succesiune mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! O matusa de 80 de ani este succesoare dupa o nepoata din partea unei surori ! pentru demonstrarea gradului de rudenie cu nepoata i s-a cerut pe ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere copil nascut in alta tara membra ue URIAS URIAS buna ziua, Avem dubla cetatenie romana si maghiara, atat eu si sotul meu. Am nascut in Ungaria, am primit actele de inregistrare a copilului acolo si am ... (vezi toată discuția)