avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata \"voluntara\" a contributiei pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata "voluntara" a contributiei pentru pensie

Am si eu o intrebare referitoare la sotia mea: a lucrat din 1987 pana in 1998 cand, dupa ce ne-am casatorit si trebuind sa ma urmeze cativa ani in strainatate, a cerut desfacerea contractului de munca. Dupa ce ne-am reintors n-a mai lucrat nicaieri, astfel incat are doar contributiile platite in acei 11 ani. Se poate compensa cumva prin plata "din buzunar", in acelasi fel cum se face si in cazul asigurarilor de sanatate?

Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: paul anghelea , utilizator 09:29, 10 Ianuarie 2011
Va multumesc mult... Iar in ce priveste anii de pana acum in care n-a cotizat, se poate recupera cumva?
Tocmai va spuneam in mesajul meu precedent ca efectele contractului de asigurare se produc de la data incheierii acestuia.
Conform art.36 din legea pensiilor 263/2010 - Baza lunara de calcul a CAS pentru... cei care incheie contract de asigurare sociala direct cu Casa locala de pensii (art. 6,al.2) este...."nu mai putin de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asig. sociale de stat si nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia".Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare contributie pensie afd17 afd17 buna seara,va rog sa imi spuneti,daca pentru completarea contributiilor la casa de pensii(-pentru pensie minima),e necesar domiciliul stabil in Romania,sau e ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor ali79 ali79 Buna ziua ! as vrea sa aflu daca o persoana care are 3 ani cu carte de munca in Romania , si un rest de 8 cu ctr. munca in strainatate(specific- incheiat in ... (vezi toată discuția)
Cum poate beneficia de pensia romaneasca o persoana care lucreaza legal in sua? liliana petrisor liliana petrisor Daca o persoana plecata si care lucreaza in SUA s-ar intoarce in Romania, cum ar putea face ca, atunci cand va veni vremea, sa primeasca pensie in tara (din ... (vezi toată discuția)