avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata Tva marfa nevanduta si expirata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata Tva marfa nevanduta si expirata

Buna ziua,
Am o mica problema. Am in stoc o cantitate de detergent din import Polonia. Problema e ca acum in februarie marfa expira si as vrea sa scap de ea. Pe marfa nu s-a platit TVA cand a fost adusa, urmand a se plati tva cand va fi vanduta... Daca expira, si o arunc, mai trebuie sa platesc tva pe aceasta marfa?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:06, 8 Ianuarie 2011
pai si cu fiscul cum faceti......
faceti reducere de pret si fie il vindeti fie il DONATI la o fundatie dar cu pretul redus si suportati TVA cand faceti descarcarea de gestiune ...
Marfa expirata se inventariaza, conform legii. Apoi, se face un proces verbal de distrugere sau de ce s-a facut cu ea (valorificare, de exemplu).

In contabilitate se constata daca s-a dedus TVA la aceasta marfa si acea deducere se storneaza.

In cazul dvs. nu s-a dedus TVA, deci nu aveti ce storna si, ca urmare, nu e nimic de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru rodia rodia 1.Daca s-a inchis un punct de lucru si se doreste a se vinde din mat.de nat.ob.de inventar in folosinta cum se procedeaza? Se face factura la pretul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile lichidare stoc marfa stelach stelach Buna ziua, Care sunt inregistrarile contabile in situatia casarii unui stoc de marfa perisabila?CUm este interpretat tva-ul dedus la intrarea marfii in ... (vezi toată discuția)
Facturi de penalitati (marfa sustrasa ) sau penalitati de intarziere la plata VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua Primesc in fiecare luna facturi de la furnizori cu marfa sustrasa cu TVA . Eu le consider penalitati contractuale si le contez integral pe 6581 ... (vezi toată discuția)