avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... primesc indemnizatie de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

primesc indemnizatie de crestere a copilului?

Intre vechiul loc de munca si actualul loc de munca am lipsa 13 zile calendaristice pe cartea de munca (1/13 aprilie 2010). In prezent sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 7 aprilie 2011. Daca nasc la termen, am dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 23:00, 7 Ianuarie 2011
Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale
Se accepta si fractiuni de luna, dar nu mai mult de trei (parca la trei limita OUG 111/2010 ... )


ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
mikas, utilizator
VIRGINIA RADU a scris:

Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale


1. Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor (v. OUG 111/2010).
2. Fiti mai atenta la raspunsurile pe care le dat pentru a nu induce in eroare pe useri!

elenapp:
@mikas v-a dat raspunsul legal.
Buna seara
In Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor sunt si unele masuri suplimentare, cum ar fi si: Suplimentarea cuantumului indemnizatiei cu suma de 600 de lei pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Stiu ca aceasta ordonanta intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011 dar vin si eu cu urmatoarea intrebare: din data de 11 august 2009 ma aflu in CIC iar pe data de 2 noiembrie 2010 am nascut cel de-al doilea copil. Eu beneficiez de vreo suplimentare a indemnizatie? Ma intreb daca pana acum se suplimenta cu ceva..
Pana acum nu se suplimenta, se platea o singura indemnizatie egala cu cea pentru primul copil.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil vflorynna vflorynna am si eu cateva nelamuriri cu privire la cic. ce se intampla daca depasim cic1? eu am intrat in cic1 pe data de 14.02.2009 deci se incheie pe 14.02.2011 iar al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)