avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ref: incadrarea in grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ref: incadrarea in grupe de munca

Buna seara la toata lumea,

1) pentru o perioada anterioara anilor 2000, adica (1984-1988) daca in cartea de munca este trecut doar "sporul de lucru in subteran" si "sporul pt conditii deosebite" este de ajuns pentru dovedirea grupei de munca 1, sau trebuie sa ma deplasez la fiecare angajator si sa-mi iau adeverinte pt ca in cartea de munca nu a fost trecut asa ceva?

2)In perioada 1988-2007 am lucrat cu material exploziv in vederea puscarilor intr-o cariera de piatra. Am dreptul la grupa de munca1?
Daca amdreptul si aceasta grupa nu a fost trecuta in cartea de munca, dar pot dovedi cu documentele "dispozitiile depuscare" care in mod sigur se afla in arhiva societatii, cum pot beneficia de drepturile care mi se cuvin?
Dupa cate am inteles societatea nu a declarat la ITM salariatii cu grupa de munca.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Grupa de munca Nicola_bv Nicola_bv Buna ziua. Am o problema in legatura cu conditiile de acordare a grupei de munca. Din 24.10.1978 pana in 01.11.1986 mi-am desfasurat activitatea ca laborant ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare zakazaka zakazaka Dosar de pensionare Buna ziua .Anul acesta am dreptul de a iesii la pensie ,avand 59 de ani pentru ca am lucrat in Laminorul Braila din 1982 pana in 2013 cand ... (vezi toată discuția)
Grupele de munca dupa 01.04.2004 sasviorel sasviorel In perioada 01.04.2001 - 18.06.2003 am lucrat pe santier,in cartea de munca sunt trecute pe toata perioada sporurile inclusiv sporul de subtera 30%.Am ... (vezi toată discuția)