avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM SA FAC SA CASTIG DIVORTUL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM SA FAC SA CASTIG DIVORTUL

buna numele meu este florentina am 33 de ani sotul meu a gabat divortul de mine pentu ca am plecat de acasa acum un an de zile pentu ca ma batea si nu ne intelegem bine ,si inpreuna avem un copil de 13 ani si o casa si pamant si doresc sa stiu si eu daca pot sa castig copilul , va rog frumos ajutatima sunt plecata din tara si nu me.am vazut baiatu de un an de zile ..va rog frumos sa imi raspundeti la mesajul acesta:((:((
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:35, 8 Ianuarie 2011
puteti cere incredintarea copilului catre dvs. dar trebuie sa dovediti ca acest fapt este in interesul superior al minorului.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat.
Copilul la cine e acuma?
Aveti sanse destul de mari sa obtineti copilul, mai ales daca o sa si cereti asta prin intampinare si aveti martori (rude, frati, surori, parinti, prieteni) care sa ateste ca "atmosfera din interiorul familie" a devenit insuportabila, astfel ca ati fost nevoita sa parasiti domiciliul conjugal!
Unde ati lasat minorul cand ati plecat din tara, la tata sau la parintii dvs.?
Vad ca nu reveniti cu raspunsul...
Va intrebam pentru ca in primul rand minorii cu varsta peste 10 ani sunt ascultati cu privire la optiunea lor privind incredintarea si daca minorul se afla de cand ati plecat din tara la tata, este posibil sa aveti surpriza neplacuta sa opteze pentru incredintarea sa la tata.
Va trebui sa probati ca in toata aceasta perioada ati contribuit la cresterea si educarea sa, ca ati tinut legatura cu el ( desi nu e clar de ce nu l-ati vazut de un an), sa probati ca puteti oferi conditii optime de crestere si educare superioare celor ce pot fi oferite de catre tata, ca minorul este mai atasat de dvs decat de tata.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui pe capatul de cerere privind incredintarea , ancheta sociala.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este prematur sa ne pronuntam.

Alte discuții în legătură

Sotia a plecat azi de acasa cu toate bunurile ei si cu cei 2 copii minori de 1 an respectiv 2 ani, fara sa ma anunte denis38 denis38 ...Sotia, a plecat azi cu toate bunurile ei si cu cei 2 copii minori 2 ani respectiv 1 an, fara sa ma anunte...cand am ajuns acasa am ramas surprins, am ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Motive obiecte pt abandon de familie clls clls Daca sotia pleaca de acasa si locuieste, impreuna cu copilul minor, in casa mamei ei, se considera abandon de familie? In cazul divortului, cat se tine cont - ... (vezi toată discuția)