nu sunt de aceeasi parere cu tine la faza cu poprirea neurmata de incasare. E totusi un act de executare continuu. Poprirea ramane fara obiect prin inchiderea contului la banca respectiva ca urmare a faptului ca nu a mai fost rulaj de x luni/ani.
Ea fiind infiintata pe cont ramane infiintata pana se ridica sau dispare ca urmare a inchiderii contului. Poprirea nu se perima, fiind executare silita fara somatie....Am avut cazuri de astea cateva.
Tribunalul Giurgiu - Secţia Civilă, Cauze recurs civil.Decizia nr. 34 din 14.01.2009Prin sentinţa civilă nr. 2888/09.05.2008, Judecătoria Giurgiu a respins contestaţia formulată de contestatorul Consiliul Judeţean Giurgiu în contradictoriu cu intimata SC Omniasig" SA, împotriva executării silite începute în dosarul de executare nr. 07/2005 al executorului judecătoresc, lordache Ion.Pentru a hotărî astfel, instanţa de fond a reţinut că, potrivit art. 4052 Cod proc. civilă, cursul termenului de prescripţie a executării silite se întrerupe la data depunerii cererii de executare, însoţită de titlu executoriu.Acest act, intimata - creditoare, l-a făcut la data de 03.06.2005 şi la acest moment cursul prescripţiei a fost întrerupt.S-a reţinut că instanţa nu poate primi susţinerea contestatorul ui privind perimarea executării, deoarece executarea a început prin poprire, iar potrivit art. 390 Cod proc. civilă, executarea care se face fără somaţie nu se perima.Chiar şi în situaţia în care poprirea nu era, în condiţiile OG nr. 22/2002, o măsură de executare imediată şi efectivă, cererea de executare a fost înaintată debitoarei şi înscrierea creanţei în bugetul acesteia, în vederea executării, este un act ce ţine numai de voinţa exclusivă a acesteia, astfel că actul de executare nu poate fi conceput ca supus perimării pe baza simplei atitudini de pasivitate a debitoarei.