avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract de telefonie mobila

Am solicitat preaviz de 30 de zile de la firma de telefonie mobila [EDITAT] care expira pe data de 18.01.2011 deoarece atunci imi expira contractul in urma achizitionarii unui terminal la oferta. Am primit o oferta de abonament mai mic dar fara sa intentionez sa achizitionez terminal la un pret redus. Acest abonament urmeaza sa intre in vigoare din 19.01.2011. In urma unor probleme aparute am solicitat sa mi se anuleze acel contract si sa mi se inchida numarul incepand cu data de 19.01.2011 dar am intampinat un refuz categoric de la firma de companie mobila [EDITAT], invocand ca pot sa achizitionez si terminal cu toate ca eu nu am nevoie iar contractul nu se poate anula deoarece este implementat si urmeaza sa se puna in practica din 19.01. Neavand nici o obligatie fata de furnizorul de servicii [EDITAT] la ei nu se aplica la fel Legea 161 din 2010, invocand ca trebuie sa achit o penalizare de 100 EURO pentru a putea sa renunt la abonament, conform conditiilor lor contractuale. Mentionez inca o data ca NU AM ACHIZITIONAT TERMINAL LA PRET REDUS, iar preavizul ar trebui sa expire pe data de 18.01.2011. CE MA SFATUITI?
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:11, 10 Ianuarie 2011
Incercati sa mergeti la sediul respectivei firme sa discutati despre optiunea dvs de a nu mai incheia niciun contract o data cu incetarea celui in vigoare.
Ar fi indicat sa trimiteti o notificare in acest sens respectivei firme prin intermediul unui executor judecatoresc.
Trebuie sa formulati reclamatie la ANPC la care sa expuneti problema asa cum ati postat si aici.
Totodata atasati in copie notificarea transmisa catre ei in care solicitati faptul ca nu doriti prelungirea abonamentului.
De retinut : Ca sa nu aveti probleme in urma unei notificari o faceti la adresa stabilita in contract prin scrisoare cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre actul aditional la contractul de abonament (telefonie mobila) mada_big76 mada_big76 Am un act aditional la un contract de abonament pentru telefonie mobila. Acesta a intrat in vigoare incepand cu data de 15.11.2009 si este incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Anulare contract orange costea-valeria costea-valeria Plec din tara pentru sase luni in 2017 si contractul expira in decembrie 2017. Cum pot renunta la abonamentul la Orange pentru telefonul mobil? (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)