avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie complementara

buna ziua,ma numesc trufas alina si suntem o familie monoparentala .am o fiica careeste eleva in clasa a x si beneficiaza da aceasta indemnizatie de sustinere .in luna decembrie nu a mai primit aceasta indemnizatie ,as dori daca se poate sa ma ajute cineva cu informatii de ce nu a mai primit aceasta.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:43, 16 Martie 2011
Care este venitul mediu net lunar pe membru de familie?
Din acest an, OG 105 din 2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala a fost abrogata. Legea nr. 277 din decembrie 2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei modifica acordarea celor doua tipuri de alocatii sociale.
multumesc ptr raspuns,tocmai asta este ,nu am nici un alt venit.doar alocatia ptr copii si aceasta indemnizatie
Atunci va incadrati in urmatorul caz:
Art. 2. din Legea nr. 277 din decembrie 2010
(2) Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.

Art. 6. - (1) Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (2), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a) 50 lei pentru familia cu un copil;
b) 100 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 150 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 200 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.

Avand un singur copil, cu venit sub 200 lei pe membru de familie, va incadrati la pct. (a).
Probabil ca va trabui sa asteptati putin pana vor fi facute noile calcule, dar oricum veti primi si din urma.
mai am o nedumerire,sunt alte prsoane care am inteles ca au primit si in luna decembrie,si inca ceva trebuie reinoite dosarele?
DA TREBUIE REFACUT DOSARUL! EU D E EXEMPLU,L-AM REFACUT IN FEB.2011 SI PE 25 AM PRIMIT CA MI S-A APROBAT :hm: DAR IN MARTIE NU A VENIT ALOCATIA
SI EU AS AVEA DOUA INTREBARI: DACA FORMULARELE S-AU DISTRIBUIT ABIA PE 31 IAN,AM PIERDUT ALOCATIA PE IAN?
SI CAND TOTUSI VOI PRIMI ALOCATIA?

Alte discuții în legătură

Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Drepturi sociale: calculul ajutorului social pentru o mama cu 7 copiii CodrinaSilvia CodrinaSilvia As dori sa stiu cum se calculeaza ajutorul social, alocatia pentru copii si alocatia suplimentara pentru familie monoparentala pentru o mama singura cu 7 copii ... (vezi toată discuția)