avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cedare cota parte din imobil intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cedare cota parte din imobil intre soti

Poate unul dintre soti sa cedeze, doneze,sau sa vanda ( sau alta forma) catre celalalt sot partea lui din apartamentul dobandit in timpul casatoriei?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:17, 8 Ianuarie 2011
buna ziua.
daca bunul este dobandit in timpul casatoriei nu se poate.
vanzarea intre soti este interzisa, ar mai exista donatia dar aceasta poate avea ca obiect doar bunurile proprii ale sotului donator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte dintrun apartament detinut in proprietate indivizibila zaganescu31 zaganescu31 Detin un apartament impreuna cu sotia si vreau sa-i vand ei partea mea din acesta . Se poate? (vezi toată discuția)
Donatie intre soti oflorin oflorin am achizitionat , in timpul casatoriei , un apartament . doresc ca partea mea din apartament sa o donez sotiei , astfel incit ea sa fie singura proprietara a ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumpararea intre soti aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Potrivit C.civ, vânzarea de bunuri proprii nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare. Intrebarea mea este daca sotii pot ... (vezi toată discuția)