avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pina cind curge termenul de 10 zile?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pina cind curge termenul de 10 zile?

am primit hotarrarea in data de 30.12. 2010 si am ca termen pentru calea de atac 10 zile.
Cand expira cele 10 zile daca au fost sarbatorile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:17, 10 Ianuarie 2011
sarbatorile legale nu se socotesc
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 101 alin. (1) cod procedură civilă, ceea ce se exclude din calculul termenului procedural este ziua când începe acesta să curgă, precum şi ziua în care termenul se sfârşeşte, şi nu eventualele zile nelucrătoare cuprinse în intervalul dintre cele două date de referinţă. Termenul se implineste pe 10.01.2011.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Marius Zaharia, Avocat
Potrivit art.101-104 C.pr.civ. Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare
Ultima zi in care puteti depune recursul este maine 10 ianuarie 2011.
ultima zi este 09., pentru ca decembrie este de 31 de zile

Alte discuții în legătură

Intrebare nic1 nic1 ce inseamna recurs in 5 zile de la pronuntare? este vb de zile calendaristice sau lucratoare? (vezi toată discuția)
Examen redobandire permis! mar1us mar1us In urma cu cateva luni am dat intr-un radar cu 104 km, pe data de 30.10.2009 am dus permisul la miliţie, dupa 2 zile am dat examenul pt reducere, pe spatele ... (vezi toată discuția)
Termen in contract lilicrin lilicrin Intr-un contract de vanzare-cumparare este trecut un termen de \"10 zile\" insa nu este specificat daca sunt calendaristice sau lucratoare. Cum sunt ... (vezi toată discuția)