avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen redobandire permis!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen redobandire permis!

In urma cu cateva luni am dat intr-un radar cu 104 km, pe data de 30.10.2009 am dus permisul la miliţie, dupa 2 zile am dat examenul pt reducere, pe spatele dovezii domnul militian mi-a trecut 04.11.2009, asa a socotit el 30 zile, este vreo lege pe undeva unde sa ma documentez mai bine referitor la problema asta...MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:13, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Calculul termenelor este cel prevazut de codul de procedura civila , daca legea speciala nu prevede altele ( in cazul acesta nu ).
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)
Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)
Termenul pt contestatie? goldfish goldfish termenul pt. contestarea unui proces verbal de contraventie, de 15 zile, curge din ziua incheierii sau ziua urmatoare, se tine cont si de zilele de sambata si ... (vezi toată discuția)