avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de furt calificat dpc import export
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de furt calificat dpc import export

detailearea cazului in care am fost implicat.din anu 01.01.2006 mam angajat ca muncitor la o firma de pantofi.patronul era italian si colabora cu firme din italia care le trimetea materia prima ,aici se prelucra si si se facea o parte din pantofi iar cealalta parte se facea in italia.dupa cateva luni am fost avansat sa supreveghez muncitori si sa le dau de lucru mai exact un fel de sef de echipa.marfa care venea din italia era ambalata in suluri si pusa in cutii. nici o data cand venea marfa nu era verificata nu aveau magazionier nu era inventariata.de fiecare data cand se termina un sezon se constata lipsuri ba la piele ba la accesorii. patronu comanda telefonic lipsurile si cu urmatoru transport li se trimiteau lipsurile.in iulie 2007 avenit un transport de materiale la care am luat parte si eu la descarcat, materialele sau descarcat in prezenta patronilor. sa facut o examinare sumara daca sunt toate materialele si au convenit ca sunt toate sau semnat actele de primire si gata.in august toti muncitori am plecat in concediu inafara de croitori care terbuiau sa pregateasaca materialul ca sa fie de lucru pe cand ne intoarcem din concediu.patronul a plecat si el in italia lasand toata marfa pe mana croitorilor,ei aveau chei si acces la materiale.in luna septembrie la cateva zile dupa ce neam intors din concediu am fost chemat de patron in birou si ma intrebat daca stiu daca cineva a furat ceva marfa pt ca nu ajungea materialu sa pregateasca necesaru de pantofi.eu habar nu aveam, iam zis ca nu stiu si lam intrebat daca e sigur ca ea fost trimisa toata marfa, ela azis ca nu e sigur ca e trimisa toata da are incredere in italieni lui si ca ei nu sunt hoti.tinea mortis ca cineva din firma la furat. dupa inca cateva zile se auzea prin firma ca eu am furat marfa cand sa descarcat adica direct din camion la mine in masina.eu nu puteam face asa ceva pt ca la descarcare erau prezenti si patroni. patronu a luat doi angajati si nu stiu sub ce forma ia convins sa depuna marturie in potriva mea la politie ca ei mau ajutat sa pun marfa la mine in masina ,mai exact au declarat ca leam dat ordin sa puna marfa respectiva la mine in masina.asa sa ajuns la lungi calatorii la politie si procuratura.dupa trei ani de cercetari si audieri de muncitori din firma sa ajuns ca de fapt marfa respectiva nu exista nici nu a fost inventariata.acei doi martori spuneau de doua suluri de piele si doua captuseala iar patronu sustinea prejudiciu de 20 de suluri piele si 20 suluri captusala.prejudiciu final a fost de 6000 de euro. primadata a zis de 10000.apoi de sase mii.in octombrie anul trecut am fost chemat la procuratura la audiere,mi sa aratat tot dosaru si procuroarea sa mirat cum de am putut fi acuzat cand la baza nu era nici un suport in afara de un test poligraf care la dat unu dintre martori si decalaratiile lor.am fost audiat si mi sa spus ca o sa ea o decizie de care o sa fiu anuntat.in decembrie am primit comunicarea ca dispune scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu exista.acuma eu va intreb ce pot sa fac eu sa traga si acest patron ce am tras eu, vizite la domiciliu a politiei ,nu puteam sa parasesc tara fara consimntamantul lor si multe altele nu mai pun ca sotia in periada imediata dupa prima vizita a plitiei la noi acasa sa speriat foarte tare si cum era insarcinata a pierdut sarcina.va rog un raspuns mai clar daca se poate,multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:21, 10 Ianuarie 2011
Dacă aveţi convingerea că patronul v-a reclamat la poliţie în mod abuziv, cunoscând că nu dumneavoastră aţi fost vinovat pentru dispariţia bunurilor, puteţi depune împotriva lui o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătorie, pentru săvârşirea infracţiunii de denunţare calomnioasă.

De asemenea, dacă cei doi martori au dat declaraţii false, se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, iar patronul, dacă i-a îndemnat la acest lucru, se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de încercare de a determina mărturia mincinoasă sau de instigare la mărturie mincinoasă (în funcţie de circumstanţele concrete în care s-ar fi săvârşit fapta).

Dumneavoastră, după cum am mai spus, aveţi posibilitatea să depuneţi o plângere penală împotriva făptuitorilor, iar în continuare procurorul şi poliţia vor analiza toate probele existente pentru a determina dacă într-adevăr s-au săvârşit infracţiunile respective.

În ceea ce priveşte daunele materiale sau morale pe care le-aşi fi suferit ca rezultat al denunţării calomnioase şi a mărturiei mincinoase, pentru recuperarea acestora vă puteţi constitui parte civilă.
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc.

gavrusdaniel a scris:

multumesc tuturor pentru informatii si sfaturi,
Dar mai am o intrebare , ar fi mai bine sa imi angajez un avocat? sau nu. trebuie sa deschid doua procese unul pentru denunt calomnios si unul sa ma constitui parte civila pentru pretentii?
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ContSters142651 ContSters142651 Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Ce pedeapsa i se aplica unei persoane care ulterior se dovedeste ca a depus marturie mincinoasa?Va adresez aceasta intrebare pentru ca as vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)