avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic poate fi actionar intr-o societate?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic poate fi actionar intr-o societate?

cine ma poate ajuta cu un raspuns? eu nu am gasit nicaieri scriu negru pe alb daca se poate sau nu.este adevarat sunt cateva functii care nu sunt compatibile cu aceasta meserie(am gasit in lg 514 a cosilierilor)dar nimic mai mult.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 10:06, 3 Aprilie 2008
Trebuie lecturat cu atentie art. 20 din Statutul Consilierilor Juridici:
a) activitatea didacticã universitarã şi de cercetare;
b) funcţia de arbitru, mediator sau expert, în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
c) participarea la comisii de studii, de întocmire a proiectelor de reglementãri juridice;
d) orice altã activitate profesionalã care nu încalcã situaţiile de incompatibilitate şi de nedemnitate;
e) calitatea de asociat, acţionar, administrator, cenzor la oricare dintre formele de organizare juridicã prevãzute de lege

Prin urmare, poti fi asistent universitar si consilier juridic in acelasi timp.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - cumul cu alta functie iancu123 iancu123 functia de consilier juridic , se poate cumula si cu o alta functie in cadrul aceleasi companii? (vezi toată discuția)
Cumul functie consilier juridic- administrator igna_florin igna_florin Stie cineva daca ca consilier juridic poti deveni siu administrator in cadrul aceleasi firme? va rog sa ma ajutati! mi-au propus finctia de administrator la ... (vezi toată discuția)