avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe terenuri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe terenuri

Salutare,

Am si eu o nedumerire si sper sa ma ajute cineva,
Parintii mei au undeva la tara casa in care locuiesc precum si teren aferent acestei constructii. Ambii mei parinti cunt persoane cu handicap, gradul II (mediu) si conform codului fiscal nu trebuie sa plateasca impozit nici pe cladire nici pe terenul aferent locuintei. Si, cu toate acestea de la primaria de domiciliu a lor au fost informati ca vor nu trebuie sa plateasca impozit pe "terenul aferent cladirii" conform legii. Dar in interpretarea aceleiasi legi au fost informati ca nu sunt scuti de plata impozitului pe "terenul de sub casa". Este ceva absurd in conceptia mea, dar vreau si o parere de expert pentru aceasta situatie. Nu este o suma mare, dar nu vreau ca primaria sa incaseze niste bani pe care nu ar trebiu sa o faca. Puteti sa ma ajutati cu in raspuns cat mai exact?

Alte discuții în legătură

Probleme la taxe impozit, persoana handicap grav,proprietar geta3 geta3 Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati ,daca se poate, am o problema cu taxele de impozit ce au aparut ,de platit, pentru fiul meu minor, cu grad de ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)
Succesiune ElenaBB ElenaBB Parintii mei au fost deportati in Baragan si deci au beneficiat de scutirea de impozit pe terenuri si cladiri conf. legii 18/1990. Eu sunt beneficiar al ... (vezi toată discuția)