avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

sunt in somaj de 2 luni. am gasit un loc de munca la bcr banca ptr locuinte si mi se face contract de colqaborare mai beneficiez de somaj ma afecteaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:13, 8 Ianuarie 2011
1. Legea 76/2002 spune ca indemnizatia de somaj inceteaza la data când somerul realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare (500 lei).
2. Normele de aplicare a Legii 76/2002 spun ca prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Contractul de colaborare nu face parte din activitatile autorizate potrivit legii asa cum se spune mai sus, mai ales acum cand se retin si contributiile la fonduri din asemenea venituri.
4. Mergeti la AJOFM de care apartineti sa va lamureasca deoarece Normele nu au fost modificate odata cu modificarile legislative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare si somaj! mirela_comanesti mirela_comanesti Sunt economist de profesie, in somaj. As dori sa stiu daca pot incheia un fel de contract cu venituri sub indicatorul de referinta , sub 500 lei/lunar, cu o ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi somaj? luciansm luciansm Sunt in somaj, si as vrea sa stiu daca pot colabora cu o firma de curierat ce se ocupa cu distribuirea pliantelor in cutiile postale pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj dascamyr dascamyr Buna dimineata. O persoana aflata in somaj poate avea un contract de colaborare cu o societate de asigurari? (vezi toată discuția)