avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog interpretare L10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog interpretare L10/2001

Buna ziua , am o hotarare judecatoreasca cinvestita cu formula executorie conf. legii 10/2001. Dar datorita unei formulari a tribunalului cred ca nu are nici o valoare ; adica decizia CONSTATA ca valoarea despagubirilor este de 150.000 Ron si obliga parata la plata unei sumede 4000 ron ce reprezinta chelt. de judecata - deci rezullta ca e doar o informare referitoare la suma mai mare ? Rog spuneti-mi ce sa mai fac , sunt tare dezamagit! care-i procedura cea mai avantajoasa?
Cel mai recent răspuns: stelian44 , utilizator 20:58, 1 Aprilie 2008
Despe ce este vorba ? Ce actiune a fost deschisa ? ....:-/
Puteti sa ne spuneti ce scrie in dispozitivul hotararii respective ? .....

Daca hotararea judecatoreasca este investita cu formula executorie puteti cere punerea in executare, prin intermediul uni executor judecatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
discutia e mai complexa. Tb sa ne spuneti cand si cu cine v-ati judecat. S-ar putea ca hotararea instantei sa sune corect, in sensul ca nu puteau sa OBLIGE parata la plata ci doar au CONSTATAT cuantumul despagubirilor. Asteptam amanunte pentru un raspuns complet.
IN NUMELE LEGII HOTARESTE:...admite in parte actiunea formulata de reclamant..X..cu domiciluil..Y. in contradictoriu cu paratul Primariamunic Z.Anuleaza ]in parte dispozitia nr.#-o /2005. emisa de Primaria Z numai in ceea ce priveste valoarea imobilului-teren imposibil de restituit in natura situat in ...(adresa) .
Constata ca valoarea despagubirilordatorare pt imobilul imposibil de restituit in natura este de ....lei din care se va deduce val. actualizata asumei de ...lei reprezentand despagubii primite la data deposedarii.
Obliga parata la plata sumei de ...RON reprezentan chelt. de judecata. Cuapel in 15 zile de la comunicare
( Aceasta hotarare a fost investita cu titlu executoriu )
..........................................................................................................................
Solicitasem restituirea de masuri reparatorii in lei pe plan local nu am citi noi actele si hotararrile fiind din alta localitate ,asa am inteles de la avocat ca a casigat procesul si ne asteptam la masuri compensatorii , me repet pe plan LOCAL viraye din bugetul primariei DAR cand am citit dispozitivul final unde scrie ca ADMITE IN PARTE dispozitia#-o/1995 ( unde un hotararea finala nu se face referire concreta ce inseamna in parte>>>>> ADICA : unde se facea referire la rtic.1,2,13, 16 din Titlu VII-Regimul stabilirii platii ..din legea 247/19.07.2005..........si mai incolo Pe cale de consecinta, in cond. in care reclamanta solicita esp.banesticonsid. ca se impune in conf. si cu disp. ar 19-TITLU VII din L 247/ 2005 introd. in cauza pt Stabilirea despagub. a Ministerului finantelor Publice in conf. cu disp. artic. 8 ...>>>>>>> Recent la somatia inregistrarta in nume personal la primarie a sentintri investite primaria raspunde :
,, Referitor la cererea dvs cu nr de inregistrare../.../03/2008, va comunicam ca nu putem sa va solutionam favorabil cererea intrucat reglementarea acordarii despagubirilor se gaseste in continutul Legii 10?2001 modificata prin Dispozitiile legii 247/2005 primar ............ Sef serv. contengios juridic............

Suntem intr-un mare impas acum - varianta executor judecatores?, proces sau ne azvarle la Fondul Proprietetea caruia i se mai spune si Eternitatea ... Multa sanatate su daca are cineva o idee de solutie ne agatam de ea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re:rog interpretare legea 10/2001(continuare) stelian44 stelian44 Data post: Marti, 1 Aprilie 2008, 20:58 Subiect: RE: Rog interpretare L10/2001 IN NUMELE LEGII HOTARESTE:...admite in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 hotarare investita t.exec. stelian44 stelian44 Revin , avem hotararea inv. cu tiltu executoriu care stabileste suma unui teren imposibil de restituit si obliga o anumita Primarie la suma cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 IOSUB CRISTI IOSUB CRISTI Speță : ● In anul 2oo7, primarul emite dispoziție prin care se respinge notificarea formulata in baza legii 10/2oo1 , prin care solicitam ... (vezi toată discuția)