avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcrierea locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcrierea locuintei

buna! as avea o intrebare. bunica mea are o casa si ar vrea sa o treaca pe numele meu, eu fiind nepoata ei.
cum se procedeaza in acest caz, ce trebuie sa faca?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: piulia , utilizator 19:22, 8 Ianuarie 2011
sa va faca contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Mai intai e obligatoriu ca respectiva proprietate sa fie intabulata pe numele bunicii dumneavoastra (documentatie cadastrala pe baza careia se procedeaza la intabularea prprietatii).
Apoi, bunica, daca e unica proprietara, poate sa va vanda aceasta proprietate, sens in care va trebui sa va prezentati la un notar public.
multumesc pentru raspunsuri!

ar fi numai ceva, bunica detine aprox 85 % din casa. restul apartine tatalui meu si unchiului meu. dar amandoi sunt niste alcoolici si o duc la disperare pe bunica mea.
ce pot face?
daca trece pe numele meu partea ei, putem vinde casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune act proprietate Merrylisa Merrylisa Buna ziua,care sunt pasii in urmatoarea situatie?bunicul meu din partea tatalui a fost unicul proprietar al casei,a murit,bunica la fel,tatăl meu care era ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare cumparae catalin059 catalin059 sall...de cand m-am casatorit locuiesc cu bunicul meu intr-o casa batraneasca...el a luat hotararea de a renova casa...pt ca el nu are bani am hotarat sa o ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)