sall...de cand m-am casatorit locuiesc cu bunicul meu intr-o casa batraneasca...el a luat hotararea de a renova casa...pt ca el nu are bani am hotarat sa o renovez eu.
dar pt a nu avea probleme cu copiii acestuia am hotarat sa trec casa pe numele meu numai ca bunicul nu are acte pe aceasta casa...bunicul a cumparat aceasta casa in 1975 prin chitanta de mana cu 4 martori asa cum se facea pe acele vremuri.cel de la care a cumparat casa bunicul a decedat,la fel si martori.ce pot face in aceasta situatie pt ca bunicul sa imi treaca mie casa....mentionez ca toti copiii bunicului sunt de acord ca bunicul sa imi treaca mie.va multumesc!
Bunicul deschide la judecatoria la care este arondat ca adresa, o actiune civila, actiune de constatate vanzare-cumparare imobil. El reclamant, parati vanzatorii (sau mostenitorii lor daca sunt decedati). Dureaza vreo 6-9 luni procedura, si va obtine o hotarare judec. definitiva si irevocabila (daca nu este atacata cu recurs !) care tine loc de act de v-c(act proprietate). Inreg. casa /terenul la OCPI (circuitul civil) ulterior face ce doreste o vinde, doneaza.
La instanta, insa nu e o actiune in constatare, ci o uzucapiune cel mai probabil. Fara mostenitori, martori etc. nu se poate. Dureaza... in functie de cat dureaza sa-i gasiti si de cat de aglomerata e instanta.
Bunicul a construit casa(să zicem că e așa) fără autorizație. Va lua de la primărie un certificat că este plătitor de taxe și impozite pt. construcția ridicată în anul 1975, și cu o documentație cadastrală atât pt. teren cât și pt. casă, se va face intabularea. Apoi, bunicul vă va vinde proprietatea .și astfel deveniți propritar.
Mostenire
lumifatu
Buna ziua,
Situatia ar fi urmatoarea:
Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti.
In 1975, ... (vezi toată discuția)