avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren, casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren, casa

Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul inca nu este intabulat. Impozitul este platit la zi. M-ar interesa care este procedura pentru intabulare a terenului si apoi a casei. Eu as vrea sa fac o extindere la acea casa dar pt a obtine autorizatii as vrea ca pozitia sa fie in regula.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:52, 7 August 2009
Cum adica a primit un teren?
Are contract de vanzare -cumparare?
Ce act de proprietate are bunica dvs?
Are o hartie scrisa de mana de acea batrana, semnata in prezenta unor martori. Pe vremea aceea am inteles ca se proceda astfel . A obtinut si autorizatie de constructie pe acel teren.
Terenul l-a primit cu titlu gratuit pt a ingrijit-o cativa ani.
Din pacate pentru a putea intabula acest teren va trebui sa faceti o actiune in instanta si sa prezentati acel inscris olograf . De asemenea va trebuie minim 2 martori care sa ateste veridicitatea celor spuse de dvs . Ar fi foarte bine daca ar fi martorii care apar in acel inscris dar este posibil ca acestia sa fi decedat intre timp , fapt pentru care trebuie sa gasiti 2 persoane care sa fi asistat sau sa stie ca batrana a semnat un astfel de inscris.
Actele de donatie au valoare numai in forma autentica( facute la notar) .
In instanta se va stabili dreptul dvs de proprietate iar hotararea judecatoreasca va tine loc de act de proprietate. Ulterior o puteti investi cu titlu executoriu iar executorul judecatoresc va va pune in posesie incheiind un proces verbal de punere in posesie.
Cu acest proces verbal , cu hotararea si cu cadastrul (intocmit de un inginer cadastrist) veti merge la carte funciara si se va intabula terenul!
SUCCES!:D
Ori va adresati instantei de judecata care sa valideze acel inscris, exact cum a mentionat Mihai, ori invocati uzucapiunea.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de casa maranatha maranatha Tata e singurul mostenitor al unui teren intravilan si nu a scos acte de proprietate,detine doar titlul de proprietate.terenul e de aproximativ 15 ari.Il poate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa Tnelly Tnelly Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din ... (vezi toată discuția)