avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren, casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren, casa

Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul inca nu este intabulat. Impozitul este platit la zi. M-ar interesa care este procedura pentru intabulare a terenului si apoi a casei. Eu as vrea sa fac o extindere la acea casa dar pt a obtine autorizatii as vrea ca pozitia sa fie in regula.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:52, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

Se poate semna un antecontract de vanzare -cumparare cu conditia ca ei sa fi dezbatut succesiunea si sa aduca un certificat de mostenitor la notariat pentru a demonstra calitatea!
Degeaba retineti titlul...nu este o masura de siguranta asta ...pot cere duplicat de la emitent motivand ca l-au pierdut!B-)
Siguranta v-o da actul facut la notariat ! Si orice incercare de a vinde terenul altcuiva deja este infractiune, respectiv inselaciune!


Oricum fara un act la notariat nu aveam de gand sa ii dau nici un leu. Chiar si retinerea titlului ma gandeam sa o inscriem in acel pre-contract.
Din cate am inteles mostenirea se poate clarifica la notariat in maxim 2 zile.
Dar in cazul in care vinde terenul altcuiva (infractiune, inselaciune) care este pedeapsa pentru ei si care sunt sansele sa imi recuperez banii sau terenul ?

P.S. care este diferenta dintre contract si pre-contract in justitie?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
linualin, utilizator
Antecontractul de vanzare-cumparare este o promisiune de a vinde, in timp ce contractul de vanzarte cumparare este actul care valideaza vanzarea cumpararea si dovedeste calitate de proprietar a cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de casa maranatha maranatha Tata e singurul mostenitor al unui teren intravilan si nu a scos acte de proprietate,detine doar titlul de proprietate.terenul e de aproximativ 15 ari.Il poate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa Tnelly Tnelly Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din ... (vezi toată discuția)