avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren, casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren, casa

Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul inca nu este intabulat. Impozitul este platit la zi. M-ar interesa care este procedura pentru intabulare a terenului si apoi a casei. Eu as vrea sa fac o extindere la acea casa dar pt a obtine autorizatii as vrea ca pozitia sa fie in regula.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:52, 7 August 2009
Multumesc de sfaturi. Sper sa se rezolve pe cat se poate de repede, fara alte complicatii.
Dar mai vreau sa va intreb daca mostenitorii legali ai batranei (copii,nepoti)care a donat terenul pot sa aiba pretentii.
Bineinteles ca pot avea pretentii. Pot chiar sa nu recunoasca acest document si sa invoce ca ar fi un fals! depinde cu cine se sfatuiesc si depinde daca si pot demonstra acest lucru producand alte documente scrise de doamna respectiva si demonstrand ca scrisul este altul!
B-)
Spuneti ca acel teren a fost dat acum 50 de ani. Pentru a evita alte probleme cu mostenitorii, invocati uzucapiunea.
Imi cer scuze ca am mai postat aceasta problema in urma cu cateva zile dar cred ca nu a fost locul potrivit.

Se poate cumpara (o parte dintr-un ) teren de la 2 frati care detin doar un titlu de proprietate pe numele parintilor decedati ?

Mi-au cerut bani in avans pentru a finaliza actele.

Se poate face un contract de v-c la notariat in acest moment, iar titlul de proprietate sa il retin eu drept garantie, sau exista vreo masura legala prin care se poate impiedica vinderea terenului unei alte parti, dupa plata avansului ?

Astept parerea d-voastra.
Se poate semna un antecontract de vanzare -cumparare cu conditia ca ei sa fi dezbatut succesiunea si sa aduca un certificat de mostenitor la notariat pentru a demonstra calitatea!
Degeaba retineti titlul...nu este o masura de siguranta asta ...pot cere duplicat de la emitent motivand ca l-au pierdut!B-)
Siguranta v-o da actul facut la notariat ! Si orice incercare de a vinde terenul altcuiva deja este infractiune, respectiv inselaciune!

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de casa maranatha maranatha Tata e singurul mostenitor al unui teren intravilan si nu a scos acte de proprietate,detine doar titlul de proprietate.terenul e de aproximativ 15 ari.Il poate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa Tnelly Tnelly Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din ... (vezi toată discuția)