avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren de casa

Tata e singurul mostenitor al unui teren intravilan si nu a scos acte de proprietate,detine doar titlul de proprietate.terenul e de aproximativ 15 ari.Il poate vinde doar pe un contract de mana semnat de cele doua parti?Fara notar,ci cu 2 martori?
multumesc anticipat pt rasp
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 00:54, 21 Ianuarie 2011
Nu poate realiza decat o promisiune de vanzare-cumparare, prin act sub semnatura privata, urmand ca dupa ce obtine intabularea pe numele sau sa incheie act de vanzare-cumparare autentic. Altfel nu se poate vine valabil.

Titlul pe ce nume e? Dacă nu e el pe titlu nu poate. Nu poate vinde ceva ce nu e al lui. Și dacă e el pe titlu, dar nu e întabulat... iar nu poate. Poate doar să promită că va vinde după ce va întabula terenul în cartea funciară.
Poate fac antecontract de vanzare cumparare atata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui apartament geaninaemanuela geaninaemanuela Ce valabilitate poate avea in instanta un act de vanzare-cumparare de mana cu semnatura unui martor. Sa cumparat un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)