avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - combustibil

sunt pfa -dirigentie de santier ( cu loc de desfasurare activitate departe de sediu fiscal care e in mun Giurgiu ) (buletinul e de bucuresti !!!!)
am inchiriat un autoturism pentru a ma deplasa la santiere
pot considera acest auto ca fiind "utilizat pentru transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii "(care se desfasoara in dferite locatii ,ex: bucuresti ), cf noilor legi ???? daca da ,in acest caz cum trebue sa procedez :
- cf hg 1860din 2006 : foaie parcurs sau ordin de deplasare ?
-sau exista alta varianta ?????
SAU NU POT DEDUCE DELOC CHELTUIALA CU MOTORINA ?????

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!!!!
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 15:48, 9 Ianuarie 2011
Din punctul meu de vedere cheltuiala cu si pentru transport este deductibila fiscal in conditiile in care sunteti considerata o persoana de conducere sau un angajat, avand in vedere urmatoarele prevederi:



Baza legala : Ordonanta de urgenta nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 891/30.12.2010

In cazul impozitului pe profit

Potrivit art. 21 alin. (4) lit. t din Codul fiscal, nu sunt deductibile in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusive pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, CU EXCEPTIA situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

In cazul taxei pe valoarea adaugata

Potrivit art. 1451 din Codul fiscal, in cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, CU EXCEPTIA vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.

Aceasta prevedere legala se aplica pana la data de 31 decembrie 2011 inclusiv.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
da trebuie sa intocmiti foi de parcurs si sa utilizati acel autoturism exclusiv in interesul deplasarii intre santiere.
se poate deduce cheltuiala cu combustibilul avand in vedere ca deplasarea nu se poate efectua in alte conditii sau cu alte mijloace de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala conbustibil natalia2010 natalia2010 Buna ziua Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul pentru o firma de consultanta in domeniul managementul ... (vezi toată discuția)