avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... decont combustibil PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

decont combustibil PFA

in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul utilizat pentru deplasare (transportul la de desfasurare a activitatii), prevazut in codul fiscal? ce alte cheltuieli mai sunt deductibile fiscal?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:08, 26 Ianuarie 2011
Buna ziua.
Daca va includeti in exceptiile enumerate mai jos puteti deduce cheltuiala cu, combustibilul, daca nu, nu puteti.
Cod Fiscal
l1) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

bun, dar in caz ca esti o singura persoana care te deplasezi la sediul clientului ,te incadrezi la pct.1-transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii?
Punctul acela se refera la salariatii care vin sau pleca, de al serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cabinet avocatura ciolac ciolac as vrea sa stiu daca taxa administrativa adica acea taxa pentru incheierea contractului de leasing este deductibila la un cabinet de avocatura si daca, ... (vezi toată discuția)
cheltuieli cu combustibilul la auto preluata prin comodat la p.f.a. romeo mart romeo mart am facut un contract de comodat intre PFA si o persoana fizica dar nu prin notariat. ci intrte parti sub semnatura privata. deoarece legea nu prevede expres ... (vezi toată discuția)
Decontare bonuri benzina pfa carmen10 carmen10 Pentru un pfa- prtestari service calculatoare, platitor de tVA ,bonurile de benzina pentru o masina cumparata pe firma se pot deduce? (vezi toată discuția)