avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit CHELTUIELI DEDUCTIBILE CABINET AVOCATURA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

CHELTUIELI DEDUCTIBILE CABINET AVOCATURA

as vrea sa stiu daca taxa administrativa adica acea taxa pentru incheierea contractului de leasing este deductibila la un cabinet de avocatura si daca, combustibilul este deductibil? daca am facturi neincasate se iau in calcul la stabilirea venitului?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 16:28, 17 Martie 2010
Daca leasingul este pe cabinet, este deductibila.
Combustibilul este deductibil, doar daca aveti ordine de deplasare stampilate de catre clientii la care ati fost sa le acordati asistenta juridica sau de catre instantele unde va prezentati pt. procese, daca acestea sunt in afara localitatii unde are sediul cabinetul. Aceste ordine de deplasare trebuie sa fie insotite de foi de parcurs zilnice.(vedeti OG34/2009)
Doar incasarile efective se iau in calcul la stabilirea venitului, facturile emise si neincasate nu, si la Casa de Asigurari a Av. de care apartineti declarati doar incasarile lunare, nu si facturile emise si neincasate, nu?:)

Andreea Voicila
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Am o parere diferita in privinta deductibilitatii cheltuielilor cu combustibilul .

(7)Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1)în perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1.vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2.vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3.vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Pt profesiile liberale nu este deductibil deoarece nu se incadreaza la exceptiile prevazute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli combustibil medici RCL_cris RCL_cris Imi puteti spune cum este cu cabinetele medicale fara personalitate juridica (PFA) si deducerea combustibilului pentru masina (proprietatea cabinetului) cu ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto helbiz helbiz Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la avocati ddo ddo Avocatii mai pot trece benzina ca si cheltuiala deductubila? (vezi toată discuția)