avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deducere cheltuieli combustibil medici
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deducere cheltuieli combustibil medici


Imi puteti spune cum este cu cabinetele medicale fara personalitate juridica (PFA) si deducerea combustibilului pentru masina (proprietatea cabinetului) cu care medicul se deplaseaza efectiv la cabinet, dar si pe coclauri, pentru consultatiile la domiciliu, intre sediul principal si punctul de lucru etc, deci pentru exercitarea efectiva a profesiei? Se deduce sau nu combustibilul?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:15, 9 Iunie 2009
Deductibilitatea combustibilului se refera la SRL. Raspunsul este Da , se deduc cheltuielile cu combustibilul.
Pct 7 din OG 37 cap v art 32 introduce litera l indice 1 , care se refera la modificarea art 48 alin 7 , aplicabil pfa-uri
Asadar , art 48 va fi asa :
CAPITOLUL II: Venituri din activitati independente

(7)Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1)în perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1.vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2.vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3.vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.


Pentru a deduce totusi combustibilul, ca masina de interventie (domiciliu pacient) tb sa mai completez si alte acte (nota de interventie) sau este valabila ca masina de interventie doar SALVAREA (fiind inscriptionata)?
Multumesc
Iata cum explica in normele 488 /2009 ce inseamna vehicule pentru interventie :
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru reparaţii şi/sau intervenţie reprezintă vehiculele care pot fi înzestrate sau nu cu echipamente tehnice specifice, ce deservesc personalul specializat în vederea reparării bunurilor, precum şi cele utilizate pentru deplasarea în acţiuni de intervenţie;

De aceea , daca masina nu are dotari speciale parerea mea este ca nu se poate deduce combustibilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bonuri benzina pfa carmen10 carmen10 Pentru un pfa- prtestari service calculatoare, platitor de tVA ,bonurile de benzina pentru o masina cumparata pe firma se pot deduce? (vezi toată discuția)
cheltuieli cu combustibilul la auto preluata prin comodat la p.f.a. romeo mart romeo mart am facut un contract de comodat intre PFA si o persoana fizica dar nu prin notariat. ci intrte parti sub semnatura privata. deoarece legea nu prevede expres ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)