avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa - deducere combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa - deducere combustibil

sunt pfa -dirigentie de santier ( cu loc de desfasurare activitate departe de sediu fiscal care e in mun Giurgiu ) (buletinul e de bucuresti !!!!)
am inchiriat un autoturism pentru a ma deplasa la santiere
pot considera acest auto ca fiind "utilizat pentru transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii "(care se desfasoara in dferite locatii ,ex: bucuresti ), cf noilor legi ???? daca da ,in acest caz cum trebue sa procedez :
- cf hg 1860din 2006 : foaie parcurs sau ordin de deplasare ?
-sau exista alta varianta ?????
SAU NU POT DEDUCE DELOC CHELTUIALA CU MOTORINA ?????

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:22, 8 Ianuarie 2011
Conform OUG 117/2011 in perioada 01.01.2011-31.12.2011 nu puteti deduce cheltuiala cu motorina.

Nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, precum si la calculul impozitului pe veniturile din activitatile independente, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - combustibil CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA sunt pfa -dirigentie de santier ( cu loc de desfasurare activitate departe de sediu fiscal care e in mun Giurgiu ) (buletinul e de bucuresti !!!!) am ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Am un angajat care pazeste santierul nostru si ii decontam benzina ptr deplasare la locul de munca pe foaie de parcurs. Este deductibila 100% atat chelt cat ... (vezi toată discuția)
Ordin deplasare Dumdum Dumdum Lucrez la o firma care implica deplasarea zilnica cu autoturismul firmei, masina are gps si poate fi scoasa foaie de parcurs , totusi si bombardat de ... (vezi toată discuția)