avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut firma

In anul 2009 am cumparat in lizing un autoturism si bani pentru avans i- am depus eu ca administrator PFA in contul firmei urmand ca pe parcurs sa-mi retin bani din incasari.O doamna de la fisc ma tot amenita ca nu aveam voie ca trebuia sa fac un act notarial ,are dreptate sau doreste o mica mare atentie ???
MULTUMESC anticipat ,daca mai trebuie lamuriri le livrez cu prptitudine.
Andreea Lisievici a scris:

Cumva sunteti si asociat unic al societatii respective?


PFA are TITULAR si nu au personalitate juridica si mai mult nu fac CONTARE doar contabilitate in partida simpla contabila deci banii imprumutati nu influenteaza venitul net REALIZAT:))
Gabrielle Monique a scris:

Trebuia sa incheiati un " Contract de imprumut " intre Dvs. ca persoana fizica si persoana juridica ,respectiv PFA-ul. Tocmai pentru a va putea retrage banii pe parcurs din firma.


PFA persoana juridica...wooow asa da, asa nu FELICITARI!
Nu mai vorbiti ca sa va aflati in treaba. Calitatea de asociat unic e una, calitatea de administrator (sa-i zicem PFA, ca seamana mult dar nu e chiar acelasi lucru) e cu totul alta, indiferent ca e vorba de aceasi Gigel la amandoua. Evident nu ati inteles ideea din primul mesaj: e vorba de un SRL, care are ca asociat unic si administrator aceeasi persoana fizica.
Este a treia oara cand va atentionez sa nu mai postati mesaje consecutive!
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
aaaaaaaaaaaa EU CRED CA AR TREBUI SA VA REVIZUITI COMPORTAMENTUL SI LIMBAJUL CHIAR SUNTETI ILARA SA VA CITEZ:"i- am depus eu ca administrator PFA in contul firmei " DECI SINCER CE SENS AVEA SA SCRIE PFA? IN LOC DE SRL:)) bravooo


[
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator
Vad ca este peste capacitatea dvs de intelegere. PFA este administratorul in SRL. Poate in saptamana de banare care urmeaza veti intelege urmatoarele:
1. nu trebuie sa raspundeti peste tot in forum, chiar daca nu sunteti de acord cu lucrurile discutate.
2. daca scrieti, aduceti argumente juridice, nu replici care provoaca exclusiv discutii paralele.
3. decenta este o calitate pe care ar trebui s-o invatati ca sa puteti face parte din aceasta comunitate.

Inchei cerandu-mi scuze fata de ceilalti participanti la discutie pentru divagatiile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica pfa si administrator srl - legalitate ContSters267473 ContSters267473 Buna seara, As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept. 1. O persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Aport personal catre un srl nou RaduStoica RaduStoica Buna ziua, Am infiintat un nou srl cu un capital social de 200 lei, acum pentru cheltuielile de amenajare a spatiului, plata contabil, plata salarii etc, ... (vezi toată discuția)