avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aport personal catre un srl nou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aport personal catre un srl nou

Buna ziua,

Am infiintat un nou srl cu un capital social de 200 lei, acum pentru cheltuielile de amenajare a spatiului, plata contabil, plata salarii etc, cum depun bani in contul firmei? Imprumut firma sau maresc capitalul social?

De asemenea daca sunt asociat unic al firmei ma pot angaja la alta firma?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:56, 3 Aprilie 2017
Nu majorati capitalul social, ci creditati firma pe baza de contract de imprumut
Puteti depune numerar, fie in casieria fie in contul bancar al firmei.Daca suma este mai mare, puteti intocmi un contract de imprumut. Puteti si majora capitalul social, prin depunerede numerar, dar procedura e mai greoaie. Calitatea de asociat unic nu va impiedica sa fiti salariat la alta firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Retragerea capitalului propriu este impozabila djkrys5 djkrys5 Intentionez sa majorez capitalul propriu prin depunere de numerar. Peste 2 ani vreau sa retrag acest capital , la retragere se percepe impozit ca pe ... (vezi toată discuția)