avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general retragerea capitalului propriu este impozabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

retragerea capitalului propriu este impozabila

Intentionez sa majorez capitalul propriu prin depunere de numerar. Peste 2 ani vreau sa retrag acest capital , la retragere se percepe impozit ca pe dividende?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: djkrys5 , utilizator 16:57, 8 Iunie 2011
Impozit pe dividente se percepe doar pentru profit .
Capitalul social al unei societati poate fi utilizat in favoarea societatii dupa cum dispun asociatii.
Pai cum sa-l retrageti, suma cu care majorati capitalul social, devine ca sa zic asa " proprietatea societatii" . Odata ajunsi acolo, in bugetul societatii, d-voastra puteti sa-i folositi la investitii, salarii, cumparare marfa, etc. Aceasta este singura forma prin care puteti " sa-i scoateti" din societate. Altfel, nu au cum sa ajunga inapoi in buzunarul d-voastra, decat in masura in care ei genereaza profit(adica se inmultesc) si puteti lua dividendele. Dar daca, de exemplu, nu-i inmultiti cum trebuie, ba chiar societatea este pe pierdere, acei bani nu mai au cum sa se intoarca in buzunarul d-voastra.
Scuze nu ma pricep , dar din cate stiu capitalul social nu este acelasi lucru cu capitalul propriu. Astept pareri avizate!
Poate doreati atunci sa spuneti ca vreti sa creditati(sa imprumutati) societatea pentru o anumita perioada de vreme dupa care sa va luati banii inapoi. In acesta situatie, nu trebuie sa platiti nici un impozit.
Acesti bani trebuie sa apara la capitaluri propii in bilant , numai stiu la ce pozitie sau rubrica!
Majorez capitalul propriu prin depunere numerar si nu creditare firma , acesti nu ii folosesc pe parcursul a 2 ani , dupa care intentionez sa ii retrag.Nu se face prin reducerea capitalului la fel ca si la depunere ( drum la Registrul Comertului )?

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contul 455 conturi-asociatii ContSters153641 ContSters153641 Buna seara , spuneti-mi va rog daca am o anumita suma o pot transfera de la 4551 sus la 101 la capital ?Prin registru comertului ? Cu ce acte trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)