@miliuta intrebarea dvs.este foarte buna, insa la ea ar trebui sa va raspunda cel care v-a recomandat angajarea celui mai scump avocat,
adica @ prodiamant-
www.avocatnet.ro/content/for... .
In alt ordine de idei, daca doriti continuarea discutiei, aveti la indemana optiunea raspunde, pentru ca deja aveti mai multe topic-uri deschise si faramitand asa problema pe care o aveti riscati ca cei care doresc sa va raspunda , sa nu inteleaga nimic, ca sa nu mai spun de un regulament al site-ului.
Valoarea bunurilor se calculeaza initial provizoriu ( exista mai multe posibilitati), se timbreaza provizoriu si ulterior dupa evaluarile care se fac in cadrul expertizelor de specialitate, se timbreaza si diferenta.
Ma refer aici desigur la taxe de timbru de 3% care trebuie achitata in cazul partajul bunurilor comune, taxa care sa aplica la valoarea masei partajabile.
Daca sotul dvs. a solicitat partajarea unor bunuri comune care spuneti ca nu au existat niciodata, asta nu este o problema, oricine poate solicita orice, insa trebui sa si probeze si exista si partea adversa, adica dvs. care aveti menirea sa contrabalansati prin aparare, unul dintre principiile care guverneaza procesul civil fiind contradictorialitatea.
Chiar daca sustine ca ar fi adus o anumita suma de bani, dar pentru care nu exista vreun document, inscris, poate aduce martori in acest sens.
Oricum partajul de bunuri comune nu este un proces in care sa va puteti apara singura, motiv pentru care este imperios necesar sa va angajati avocat si nu pe cel mai scump, pe cel care veti considera dvs.ca va poate apara interesele cu seriozitate si profesionalism.:luck: