Buna ziua,
Datorita situatiei de criza filiala companiei la care lucrez isi va inchide portile in romania. Din acesta cauza, compania respectiva doreste angajarea mea intr-o alta filiala din Europa, mai precis Polonia, eu urmand a-mi pastra domiciliul in romania, doar contractul de angajare va fi facut in Polonia, deoarece munca pe care o desfasor presupune deplasari frecvente.
Intrebarea mea ar fi astfel: Ce ar trebui sa am eu in vedere referitor la plata asigurarilor sociale si a impozitului pe venit, care in ce tara vor fi platite, si de la cine (care stat RO sau PL) va trebui sa cer formularele E101/E106. Sau ce alte lucruri pot intervenii din aceasta situatie. Ma gandesc la vechimea acumulata in munca, deduceri de la impozit (ma refer la faptul ca am un copil) eventual alocatia acestuia (deoarece presupun ca aceasta este mai mare acolo decat la noi).
Tin sa mentionez ca durata contractului va fi pe perioada nedeterminata, deci cum ramane cu acel E101 care este pentru max 12 luni.
Eventual ce probleme pot aparea, sa zicem, la incercarea contractarii unui credit bancar (in care stat imi va fii mai usor RO sau PL).
Momentan din discutiile avute cu compania am inteles ca asigurarile vor fi platite in PL iar impozitul la noi in RO, dar nu prea inteleg cum va fi posibil.
Va multumesc si astespt orice pareri.