avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatean roman angajat in alt stat membru cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatean roman angajat in alt stat membru cu desfasurea activitatii in Romania

Buna ziua,
Datorita situatiei de criza filiala companiei la care lucrez isi va inchide portile in romania. Din acesta cauza, compania respectiva doreste angajarea mea intr-o alta filiala din Europa, mai precis Polonia, eu urmand a-mi pastra domiciliul in romania, doar contractul de angajare va fi facut in Polonia, deoarece munca pe care o desfasor presupune deplasari frecvente.
Intrebarea mea ar fi astfel: Ce ar trebui sa am eu in vedere referitor la plata asigurarilor sociale si a impozitului pe venit, care in ce tara vor fi platite, si de la cine (care stat RO sau PL) va trebui sa cer formularele E101/E106. Sau ce alte lucruri pot intervenii din aceasta situatie. Ma gandesc la vechimea acumulata in munca, deduceri de la impozit (ma refer la faptul ca am un copil) eventual alocatia acestuia (deoarece presupun ca aceasta este mai mare acolo decat la noi).
Tin sa mentionez ca durata contractului va fi pe perioada nedeterminata, deci cum ramane cu acel E101 care este pentru max 12 luni.
Eventual ce probleme pot aparea, sa zicem, la incercarea contractarii unui credit bancar (in care stat imi va fii mai usor RO sau PL).
Momentan din discutiile avute cu compania am inteles ca asigurarile vor fi platite in PL iar impozitul la noi in RO, dar nu prea inteleg cum va fi posibil.
Va multumesc si astespt orice pareri.

Alte discuții în legătură

Contributii salariale si impozit aferent salariului obtinut din strainatate Cateye Cateye Sunt angajata a unei firme cu sediul in Polonia, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. Activitatea pe care o desfasor este exclusiv pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
O soc . comerciala romaneasca poate desfasura activitate pe teritoriul germaniei stefiimpexserv stefiimpexserv Reprezint o societate comerciala si vreau sa stiu daca pot sa imi desfasor activitatea pe teritoriul Germaniei? Mentionez ca soc are ca obiect de ... (vezi toată discuția)
Problema contr de munca ciprian01 ciprian01 Se da urmatoarea situatie: Societatea X cu sediul in Anglia doreste sa angajeze persoana de cetatenie romana A. X nu detine sedii/filiale pe teritoriul ... (vezi toată discuția)