avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... O soc . comerciala romaneasca poate desfasura ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

O soc . comerciala romaneasca poate desfasura activitate pe teritoriul Germaniei

Reprezint o societate comerciala si vreau sa stiu daca pot sa imi desfasor activitatea pe teritoriul Germaniei?
Mentionez ca soc are ca obiect de activitate prestari servicii in transportul international.
Care sunt conditiile?

Cel mai recent răspuns: giovanacluj , utilizator 16:32, 6 Septembrie 2009
De ce sa nu puteti?La ce conditii concret va referiti?
Am inteles ca trebuie sa iti deschizi o filiala sau un pct de lucru.
Poti ca persoana juridica romana sa iti desfasori activitatea direct pe teritoriul Germaniei , fara nici o autorizatie sau notificare?
unde se va tine contabilitatea?
Trebuie sa declari punctul de lucru la Registrul Comertului in Romania?
Sunt in ceata total, am tot citit pe internet,dar sunt total bulversata.
daca cineva poate sa ma ajute cu informatii clare, ii multumesc anticipat.
Daca e societate comerciala romaneasca, e normal sa fie inregistrata la Registrul Comertului din Romania.Locul desfasurarii activitatii este locul in care te inregistrezi si unde ai sediul permanent(vezi art.8 Cod Fiscal).In functie de anumite aspecte va puteti inregistra intr-o tara UE ca platitor de tva.
davideg a scris:

Daca e societate comerciala romaneasca, e normal sa fie inregistrata la Registrul Comertului din Romania.Locul desfasurarii activitatii este locul in care te inregistrezi si unde ai sediul permanent(vezi art.8 Cod Fiscal).In functie de anumite aspecte va puteti inregistra intr-o tara UE ca platitor de tva.

va multumesc, pt raspuns dar din pacate tot in ceata sunt...
Puteti fi mai clara...
Societatea este romaneasca , cum pot lucra legal pe teritoriul Germaniei??? poate e mai simplu asa.
Buna ziua,

Tot legat de lucrul in Germania.
Societatea pe care o am se ocupa de lucrari in constructii. Datorita d-lui Boc am suspendat activitatea recent, cam acum 2 luni. Acum, am gasit o lucrare mare in Germania, problema este ca neamtul nu vrea sa angajeze muncitori ca el plateste de 3 ori mai mult ca mine la stat si vrea solutii pentru lucrul legal. Cu formularul E101 nu ma pot baza, trebuie sa redeschid societatea (lucru care nu stiu cat dureaza), trebuie sa reangajez muncitorii, si plus de asta, E101 trebuie trimis la CNPAS cu 30 de zile inainte de delegare, ceea ce pentru mine e imposibil. Ce se poate face? Pot (si are sens) sa deschid filiala acolo? Sau nu stiu cum sa procedez, nu cunosc legislatia noastra si de altfel nici pe a lor, dar cert este ca sclavul d-lui Boc nu mai pot fi. Daca ma poate ajuta cineva va multumesc din suflet si fac si o cinste pentru ca situatia ma depaseste :((

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari instalatii electrice prin contingent germania Lucrarile se fac de catre o PJ impozabila din Romania cu cod fiscal valid de TVA catre PJ Germana impozabila cu cod valid de Tva . Lucrarile se fac in baza ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)