avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... O soc . comerciala romaneasca poate desfasura ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

O soc . comerciala romaneasca poate desfasura activitate pe teritoriul Germaniei

Reprezint o societate comerciala si vreau sa stiu daca pot sa imi desfasor activitatea pe teritoriul Germaniei?
Mentionez ca soc are ca obiect de activitate prestari servicii in transportul international.
Care sunt conditiile?

Cel mai recent răspuns: giovanacluj , utilizator 16:32, 6 Septembrie 2009
O societatea comerciala romana are dreptul sa-si desfasoare activitatea in alt stat. Insa este evident ca una din conditiile esentiale este ca societatea respectiva sa fie functionala!
Insa este evident ca va trebui sa fiti in perfecta legalitate, conform legislatiei germane (autorizatii, impozite, etc).
O alta solutie ar sa incercati fondarea unei alte societati direct in germania... eventual limited ca-i mai ieftin!
Buna ziua,
pe mine ma interesaeza Elvetia. Vreau sa ma mut in Elvetia, iar ca sa obtin pe 6 luni dreptul de a sta acolo, m-am gandit sa fac export prin firma pe care o am deschisa aici. Acolo o sa am punct de lucru? Din ce am citit pe net, contabilitatea se va tine si acolo si in romania, impozitele se platesc conform acodrurilor bilaterale? Daca platesc acolo, trimit copii dupa ele in Romania lunar, ca sa nu ma amendeze. Cum ramane cu TVA? Marfa pleaca de aici, facturile vor fi cu tva? Daca e cu tva, unde se face rambursarea? Aici e 19% tva si acolo e 7,6%. Acolo stiu ca doar vama trebuie sa o achit.
Unde trebuie sa platesc contributiile? Acolo sau aici? Mentionez ca sunt unic asociat in firma. Pot sa platesc aici pensia, somajul, sanatatea?Asi plati minimul pe economie. Impozitul forfetar sunt obligata sa-l mai platesc?
In legatura cu actele firmei, ele trebuiesc toate traduse in germana: actul constitutiv, certific de inmatriculare,etc?
Ce acte imi trebuiesc sa pot pleca acolo, Formul E 101? altceva?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Puteti sa-mi rasp si pe mail : toader_ioana@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari instalatii electrice prin contingent germania Lucrarile se fac de catre o PJ impozabila din Romania cu cod fiscal valid de TVA catre PJ Germana impozabila cu cod valid de Tva . Lucrarile se fac in baza ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)