Am cumparat in 1987 un imobil casa+teren. In 1989 prin decratul de expropiere 96/1989 casa a fost demolata in intregime. Terenul de sub casa in suprafata de 220mp. a ramas liber,neafectat de nicio constructie de utilitate publica.(si azi). Pt. casa pe care ne-a demolat-o am primit un apartament cu chirie ,pe care ulterior l-am cumparat. Pana in ziua de azi nu am facut nici o actiune de revendicare pt. aceasta suprafata de 220mp. intravilan, in oras Bz. . De jur imprejurul acestui teren exista aceeasi vecini nedemolati. Astazi ,ianuarie 2011 , parintii mei care detin actele de v-c. ale imobilului mai pot face o actiune de revendicare a acestei suprafete? Pe ce lege? Unde sa se adreseze?Va rog mult sa imi raspundeti.!!!
Acum vreo 5-6 ani in urma m-am interesat la un consilier de la primarie. Mi-a zis ca terenul nu este al dv., conf. legii 58/1974. Pamantul a fost sub casa si acum este liber. Ce carte funciara sa fac? Cu actele intregii proprietati casa+teren, contract de v-c autentificat in sept. 1987,inainte de demolarea imobilului.
din pacate restituirea pe cale administrativa conform legilor speciale nu mai este posibila. O actiune in judecata are sanse doar in masura in care faceti si dovada posesiei actuale a acelui teren.
Buna ziua
Ionut06
Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)