avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobiliara.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobiliara.

Am cumparat in 1987 un imobil casa+teren. In 1989 prin decratul de expropiere 96/1989 casa a fost demolata in intregime. Terenul de sub casa in suprafata de 220mp. a ramas liber,neafectat de nicio constructie de utilitate publica.(si azi). Pt. casa pe care ne-a demolat-o am primit un apartament cu chirie ,pe care ulterior l-am cumparat. Pana in ziua de azi nu am facut nici o actiune de revendicare pt. aceasta suprafata de 220mp. intravilan, in oras Bz. . De jur imprejurul acestui teren exista aceeasi vecini nedemolati. Astazi ,ianuarie 2011 , parintii mei care detin actele de v-c. ale imobilului mai pot face o actiune de revendicare a acestei suprafete? Pe ce lege? Unde sa se adreseze?Va rog mult sa imi raspundeti.!!!
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 19:27, 9 Ianuarie 2011
daca terenul este liber iar dvs. detineti actele de proprietate de ce nu faceti documentatia de carte funciara?
Acum vreo 5-6 ani in urma m-am interesat la un consilier de la primarie. Mi-a zis ca terenul nu este al dv., conf. legii 58/1974. Pamantul a fost sub casa si acum este liber. Ce carte funciara sa fac? Cu actele intregii proprietati casa+teren, contract de v-c autentificat in sept. 1987,inainte de demolarea imobilului.
Va multumesc ca ati avut amabilitatea sa imi cititi mesajul.!!
din pacate restituirea pe cale administrativa conform legilor speciale nu mai este posibila. O actiune in judecata are sanse doar in masura in care faceti si dovada posesiei actuale a acelui teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afi sau a nu fi proprietar in romania? tonica31 tonica31 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns concret in urmatoarea situatie. In cursul sedintei de judecata de la Tribunalul Bz. privind ... (vezi toată discuția)
Situatie complexa intabulare proprietate. teren aferent imobil inseamna sub imobil sau langa? Rocipm Rocipm Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o problema foarte complexa, pe care sunt sigur ca nu ati mai intalnit-o pana acum si pentru care solicit ajutorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)