avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din tara

Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu iesirile din tara.
La ce varsta se poate iesii din tara fara autorizatia parintilor in UE.
Eu am 18 ani fara 3 luni si luna viitoare vreau sa fac o excursie in Spania (si tata e plecat in afara si nu poate sa imi faca autorizatie si e prea mare chin,,,) si intebarea mea e daca pot sau nu sa fac aceasta excursie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 21:31, 9 Ianuarie 2011
pana deveniti major iesiti din tara insotit, iar insotitorul dvs are nevoie de acordul parintilor, sau al unui parinte, dupa caz
gi_jane2 a scris:

pana deveniti major iesiti din tara insotit, iar insotitorul dvs are nevoie de acordul parintilor, sau al unui parinte, dupa caz

Care sunt aceste 2 cazuri? Cand sunt impreuna parintii e nevoie doar de semnatura unuia din ei? sau invers?
daca sunt amandoi in viata si casatoriti, acordul amandurora. daca sunt despartiti si dvs incredintat unuia din ei, doar acorul aceluia si hotararea judecatoreasca de incredintare
Multumesc mult :*
Puteti iesi si neinsotit daca aveti acordul parintelui/parintilor semnat la un notar (chiar si daca unul din parinti se afla in strainatate si da imputernicirea notariala).
Iar pentru cazul in care zburati cu avionul puteti fi incredintat insotitorului de bord cu imputernicirea semnata la notar. Deci sunteti insotit doar pe perioada zborului, imputernicirea nu se face pe numele unui anumit insotitor, ci doar in general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate. alexno3 alexno3 Buna ziua, am si eu o problema. Am 17 ani si peste 3 saptamani urmeaza sa merg in Germania.Chestia e ca o sa fiu nevoit sa merg cu avionul singur, deoarece ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)