avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... consiliere cu ANOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

consiliere cu ANOFM

cine asigura consiliere sau asistenta an situatia an care doresc ancheierea unui contract de asigurare de somaj avand ancheiat anterior contract cu cas si casa de pensii si acest lucru este refuzat de salariatul institutiei de somaj(ANOFM).precizez ca am venit pe baza de certificat de producator.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:40, 9 Ianuarie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 20. - Se pot asigura în sistemul asigurãrilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi, urmãtoarele persoane:
a) asociat unic, asociaţi;
b) administratori care au încheiat contracte potrivit legii;
c) persoane autorizate sã desfãşoare activitãţi independente;
d) membri ai asociaţiei familiale;
e) cetãţeni români care lucreazã în strãinãtate, conform legii;
f) alte persoane care realizeazã venituri din activitãţi desfãşurate potrivit legii şi care nu se regãsesc în una dintre situaţiile prevãzute la lit. a)-e).
Art. 22.
(1) Persoanele prevãzute la art. 20 pot încheia contract de asigurare pentru şomaj cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncã în a cãrei razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au cel puţin vârsta de 18 ani şi sunt asigurate în sistemul public de pensii şi în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate.
(2) Venitul lunar pentru care se asigurã persoanele prevãzute la art. 20 nu poate fi mai mic decât salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã.

2. Din Normele de aprobare a Legii 76/2002:
Art.15...
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Inseamna ca AJOFM considera ca activitatea de producator nu face parte din prevedera legala de mai sus.
4. Incercati o sesizare la ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract asigurare somaj suparattul suparattul Buna seara! Tatal meu (lacatus mecanic) este in a 12-a luna de somaj. Mai are un an pana la pensie. Poate incheia, in continuare, un contract de asigurare ... (vezi toată discuția)
Cotizatie ajutor de somaj dsmihalea dsmihalea Buna ziua De curand m-am decis sa imi platesc cotizatia la pensie,sanatate si somaj..dar nu stiu mai exact ce acte trebuiesc despuse la dosarul de somaj in ... (vezi toată discuția)